BDDK, bankaların döviz tutma sınırını düşürdü!

BDDK, bankaların döviz tutma sınırını düşürdü!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) alınan kararda, bankaların döviz tutma sınırını yüzde 20’den yüzde 5’e çekildiği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların döviz tutma sınırına ilişkin  yapılan değişiklikte net döviz pozisyonunun payına ilişkin sınır yüzde 20''den yüzde 5''e çekildiği duyuruldu.

Döviz bürosunda 100 milyonluk vurgun! Şikayetler bitmiyor: Ağabey kaçtı  kardeşi tutuklandı -

Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikte bankaların yabancı para net pozisyonunun öz kaynağa oranı alınarak hesaplanan standart oran aşağıya çekildi.

Finans, Altın Fiyatları, Döviz Kurları (Dolar, Euro), Kripto Para - Sözcü

Yabancı Para Net Genel Pozisyon/Özkaynak Standart Oranının Bankalarca Konsolide ve Konsolide Olmayan Bazda Hesaplanması ve Uygulanması Hakkında Yönetmelik’te değişikliğe gidildiği bildirildi. 
Bitcoin''de dikkat çeken hareketlilik – Sözcü

4''TE 1''İNE İNDİRME YETKİSİ 
Söz konusu değişiklik, 9 Ocak 2023’ten itibaren yürürlükte olacak. Değişiklikle BDDK’ye, standart oranları, bu yönde alınacak karar tarihi itibarıyla 4 katına kadar artırma veya en erken bu yönde alınacak karar tarihini müteakip 1 ay sonra yürürlüğe girecek şekilde 4’te 1’ine kadar indirme yetkisi tanındı.

Canlı Borsa, Altın Fiyatları, Döviz Kurları ve Ekonomi Haberleri - Bigpara

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.