BDDK ve TCMB bugün açıklayacak: İşte dolar ve euroda son durum

BDDK ve TCMB bugün açıklayacak: İşte dolar ve euroda son durum

Dolar ve eurodaki gelişmeler devam sürüyor. Küresel piyasalarda hakim olan resesyon enideşeleri, dolar ve euroda hareketliliğe neden oldu.

Küresel piyasalarda şu sıralar resesyon endişesi hakim. Küresel piyasalardaki hakim endişe ise doların değer kazanmasını beraberinde getirdi. Dolar güne 18.64 seviyesinde başlarken, euroda 19.57 ile devam etmekte. Bugün ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz mevduat ve KKM rakamları açıklayacak.

2 hafta önce açıklanan veride Kur Korumalı Mevduat''taki birikim gerilemiş ve piyasayı şaşırtmıştı. Ancak geçtiğimiz hafta KKM''ye yeniden dönüş gerçekleşince verinin geçici olduğu anlaşıldı. Dolar mevduatları ise düşüşünü sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta döviz mevduatları 6 milyar dolar azaldı!

Geçtiğimiz akşam TRT Haber''de bir programa katılan TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyonun yalnızca baz etkisiyle gerilemediğini, gerilemede uyguladıkları politikanın etkisinin de olduğunu söyledi. Kavcıoğlu, dolarizasyonun kırıldığını belirterek "Kur stabil bir şekilde bir dengede, bu 1-2 aylık bir süreç değil, Haziran-Temmuzdan beri böyle çok stabil" dedi.

TCMB''nin rezervleriyle ilgili konuşan Kavcıoğlu "Diyorlar ‘eksi swap rezervi şu kadar’ diye. Sen bunu zaten farklı şekilde yapıyordun, bunu yazarken utanman lazım. Şimdi bunları çıkıp konuşmuyoruz ama burada fırsat verdiğiniz için… Merkez Bankasının rezervleri bugün hiç olmadığı kadar daha güçlü bir durumda." ifadelerini kullandı.

Bugün BDDK ve TCMB''nin açıklayacağı KKM ve döviz mevduat rakamları açıklanacak. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.