Belediyeden kadınlara regli izni

Belediyeden kadınlara regli izni

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında yeni bir toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme kapsamında birçok sosyal ve mali hak güvence altına alınırken, kadın çalışanlara her ay bir gün regl izni hakkı tanındı. Ayrıca, çok eşli evlilik yapan personellerin bu sözleşmeden faydalanamayacağı açıklandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan ve 1 Haziran 2024 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasında geçerli olacak toplu iş sözleşmesinin imza törenine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Vekili Ayhan Karatekin, Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpergin, Genel Hukuk ve Sözleşme Sekreteri Zeynep Sarıkaya Altun, Hukuk ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri Çağla Sanay ve Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Mehmet Candar katıldı.

Sözleşmede çalışanlara yılda dört kez ikramiye verilmesi güvence altına alınırken, her ayın 15’inde sosyal denge tazminatı ödenmesi de kararlaştırıldı. Kadın çalışanlar için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde; engelli çalışanlar için ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda birer gün idari izin hakkı tanındı. Ayrıca, kadın çalışanların ayda bir gün regl izni kullanabileceği belirtildi. Sözleşmede, çok eşli evlilik yapan personelin sözleşmeden faydalanamayacağı da belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.