Bilal Erdoğan ‘bir ekonomist olarak’ söyledi: Ülkeler mültecilerden orta vadede ekonomik olarak kazanır

Bilal Erdoğan ‘bir ekonomist olarak’ söyledi: Ülkeler mültecilerden orta vadede ekonomik olarak kazanır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Bir ekonomist olarak söylüyorum. Normalde ülkeler mültecilerden orta vadede ekonomik olarak kazanır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde AKP İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen "İnsan Hakları Eğitim Kampı"na katıldı.

Burada gençlerle sohbet eden ve mülteciler hakkında konuşan Erdoğan, “ekonomist” olduğunu ifade ederek, “Normalde ülkeler mültecilerden orta vadede ekonomik olarak kazanır” dedi.

aw288090-02.jpg“BİR EKONOMİST OLARAK SÖYLÜYORUM…”

Bilal Erdoğan’ın ilgili açıklaması şu şekilde:

“Bir ekonomist olarak söylüyorum. Normalde ülkeler mültecilerden orta vadede ekonomik olarak kazanır. Bunu doğru yönetirsen kazanırsın. Hakkaniyet duygusunu zedelemezsin. Ayrıca suç ile ilişkilendiriyorlar. Çok büyük bir sorumsuzluk ve ahlaksızlık. Kesinlikle Türkiye'deki mültecilerin suç oranları, suç türleri itibarıyla kendi vatandaşımızınkinden daha düşük, daha az”

aw288090-01.jpg

“MÜLTECİLER SUÇ İŞLEMEYE CESARET EDEMEZ”

Sözlerinin devamında bir mültecinin suç işlemeye cesaret edemeyeceğini öne süren Bilal Erdoğan, “Hemen deport edilir, ülkesine gönderilir. Bütün dünyada böyledir. Kayıtsız insanlar suç işlememeye, polisin radarına takılmamaya çalışır. Çünkü takılırsa geri gönderileceğini bilir. Ama ısrarla 'Bir yerden bir şey bulalım da bir yerleri karıştıralım. Milleti birbirlerine kırdıralım, bunların gitmesini, dışarıdakilerin gelmemelerini sağlayalım' diye çalışan ahlaksız bir güruh var. Ülkeye zarar verme pahası için bunu yapıyorlar. Siyaset için yapıyorlar, yüzde 1 oylarını 2 yapmak için yapıyorlar" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.