Alternatif tıp bilimi uzmanları tarafından birçok rahatsızlığa şifa olduğu söylenen,Kara mürver, genellikle "Sambucus nigra" olarak bilinen, mürvergiller familyasına ait bir bitki türü olarak biliniyor. Geleneksel tıp biliminde özellikle soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletmek için kullanılıyor. Sağlığa zararlı etkileri dolasıyla kara mürverin ham meyveleri, yaprakları ve diğer bitki parçaları zehirli bileşikler içerebilir ve tüketilmeden önce doğru şekilde işlenmesi gerekir.
HER DERDE DEVA OLUYOR
Eskişehir’de soğuk havanın kendisini hissettirdiği günlerde yoğunluk yaşayan aktarlar, antioksidan özelliği bulunan kara mürver bitkisinin soğuk algınlıklarına karşı faydalı olacağını tavsiye etti.
kış aylarında kendini grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korumak isteyen vatandaşlar doğal çözüm yolları için aktarların yolunu tutuyor.
Bazı çalışmalar, kara mürverin anti-inflamatuar özelliklere sahip olabileceğini gösteriyor.
KARA MÜRVER ÇAYI NASIL DEMLENİR?
- Su kaynatın.
- Kaynamış suyu bir fincana veya çaydanlığa alın.
- Kara mürver yaprağı veya meyvesini suya ekleyin.
- Karışımı kısık ateşte 5-10 dakika kadar demleyin. Demleme süresini uzattıkça çay daha güçlü olacaktır.
- Çayı süzün ve isteğe bağlı olarak bal veya limon ekleyerek tatlandırabilirsiniz.