Birer dakika arayla art arda 3 deprem! Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama geldi

Birer dakika arayla art arda 3 deprem! Ali Yerlikaya'dan ilk açıklama geldi

Adana'nın Kozan ilçesinde bu sabah saatlerinde ardı ardına üç deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremlerin büyüklükleri sırasıyla 4.6, 4.5 ve 4 olarak belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-08-07-082652.png

İlk deprem saat 05:32'de gerçekleşti ve büyüklüğü 4.6 olarak ölçüldü. Bu sarsıntının ardından sadece bir dakika sonra, 05:33'te ikinci bir deprem meydana geldi. İkinci depremin büyüklüğü 4.5 olarak kaydedildi ve derinliği 7 kilometre olarak belirlendi. Üçüncü deprem ise 4 büyüklüğündeydi ve Kozan’da meydana geldi.

ekran-goruntusu-2024-08-07-082657.png

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremler sonrası yaptığı açıklamada, “Adana Kozan merkezli 4.6, 4.5 ve 4 büyüklüğündeki depremler arka arkaya gerçekleşti. Civar illerden de hissedilen depremler sonrası AFAD ve diğer ilgili kurumların ekipleri saha taramalarına devam ediyor.

Şu an itibarıyla olumsuz bir durum söz konusu değil. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun,” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-08-07-082720.png

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ise, meydana gelen depremlerle ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Kaymakam Arslanköylü, ilçe merkezi ve Mahyalar Mahallesi'nde de şu ana kadar bir hasar rapor edilmediğini ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.