Bitcoin kahini: Yüzde 60 yükselerek rekor kıracak

Bitcoin kahini: Yüzde 60 yükselerek rekor kıracak

Tuna Kaya, o yatırım aracını işaret ederek rekoru açıkladı

Pek çok yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih etti. Onlardan biri ise 1 yıldır rekor yükseliş gerçekleştiren kripto para oldu. Ancak son zamanlarda yaşanan dalgalanmalar ise tedirgin ediyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, kripto paralarda o coini işaret ederek rekoru açıkladı.

SPOT ETF ONAYI ZİRVEYE GETİRMİŞTİ

Ocak ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), birkaç spot Bitcoin ETF'sini onayladığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından bitcoin cephesinde 3 aylık süreçte rekor zirvesi olan 69 bin doları geçerek 73 bin dolara kadar ulaştı.

altin-ve-bitcoin-yila-rekorla-basladi-1704259655-2675.jpg

HALVİNG DÖNEMİNDE

Bu yükseliş sonrasında ise ani düşüşler de yaşandı. O noktada çoğu yatırımcı elindeki varlıkları bir anda kaybetti. Ancak yükseliş zamanında da çok kazanan da oldu. Bilindiği üzere kripto paralarda boğa sezonu olarak adlandırılan ‘Halving’ zamanına girdi. Bu dönemde bitcoin ve diğer coinlerin üretim hızında düşüş gerçekleşiyor. Bu neticede ürünün az olmasından kaynaklı 1 yıl içinde kripto paralarda rekor yükselişler bekleniyor.

bitcoin.jpg

KAYA: 6 BİN DOLARA GELECEK

Geçtiğimiz günlerde spot Ethereum (ETH) ETF'lerini onaylanması ile bu sefer gözler Ethereum’a çevrildi. Bitcoin’de yaşanan yükselişin aynı şekilde Ethereum’da da yaşanması tahmin ediliyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, konuya dair çarpıcı açıklamada bulundu. Kaya “Bitcoin spot etfleri ilan edildikten sonra yüzde 60 yükselmişti. Buna benzer Ethereum’da da bir yükseliş görebiliriz. Bu yönüyle Ethereum miktarınızı artırmanız da fayda var. Önümüzdeki süreçte önceki zirve olan 4 bin 800 dolar. Ardından ise 6 bin dolar seviyeleri Ethereum tarafında yeni hedefimiz olacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.