Bodrum'da 1 milyon 115 bin 510 TL'lik hesabı görenler inanamadı ‘Bu kadarı da pes artık’

Bodrum'da 1 milyon 115 bin 510 TL'lik hesabı görenler inanamadı ‘Bu kadarı da pes artık’

Bodrum'da 20 kişilik bir grubun ödediği 1 milyon 115 bin TL'lik hesap, sosyal medyada gündem oldu.

Bodrum'da 20 kişilik bir grubun ödediği 1 milyon 115 bin TL'lik hesap, sosyal medyada gündem oldu. Fahiş fiyatlara tepkiler yükselirken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da bu konuda sert açıklamaları gündeme getirdi.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Bodrum'da fahiş fiyat skandalı patlak verdi. 20 kişilik bir grubun, Bodrum'da bir restoranda yediği yemeğe 1 milyon 115 bin 510 TL ödediği ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan hesapta, 5 adet spesiyal yemeğin 100 bin TL, çayın ise 90 TL olduğu görüldü.

Bu fahiş fiyatlar, vatandaşlardan büyük tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları, restorana ve yetkililere tepkili yorumlar yağdırdı.

buuu.webp

TİCARET BAKANI'NDAN VE CUMHURBAŞKANI'NDAN SERT AÇIKLAMALAR GELMİŞTİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz günlerde fahiş fiyat ve stokçuluğun önüne geçmek için harekete geçildiğini belirtmiş ve fahiş fiyat uygulayan işletmelere cezai yaptırım uygulanacağını açıklamıştı. Bolat, stokçuluk yapan firmalara da bir sene içerisinde 3 defa yakalanmaları halinde kapatma cezası verileceğini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nde yaptığı açıklamada, fahiş fiyatlarla ilgili "Milletin boğazındaki lokmasına göz dikenlerden hesabını soracağız" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, fiyat artışlarını yakından takip ettiklerini ve bu konuda gerekeni yapacaklarını da sözlerine eklemişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.