Borcu yoktur yazısı almaya gitti. 14 yıllık muhasebeciden büyük vurgun

Borcu yoktur yazısı almaya gitti. 14 yıllık muhasebeciden büyük vurgun

Kastamonu'da yaşanan büyük bir dolandırıcılık olayı, iş dünyasında şok etkisine neden oldu.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Hasan Kurt, "borcu yoktur" yazısı almak için başvurduğu muhasebecisinin yaklaşık 2 milyon TL'yi zimmetine geçirerek kayıplara karıştığını ortaya çıkardı.

Kurt, olayı polise bildirerek şikayetçi oldu ve şüphelinin yakalanarak cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca Kurt, dolandırıcının sadece kendilerini değil, Kastamonu ve Taşköprü çevresindeki toplamda 18 milyon TL civarında bir vurgun yapmış olabileceğini düşündüklerini belirtti.

aw233994-03.jpgOlayın merkezindeki E.G. adlı muhasebecinin, müşterilerinin inşaat sigorta ücretleri ve çalışanların sigorta ödemeleri gibi yasal yükümlülüklerini ödemeyerek zimmetine geçirdiği belirlendi.

Ayrıca müşterilerin kredi kartı bilgilerini kullanarak usulsüz işlemler yapması da ortaya çıkan diğer bir suçlamaydı.

aw233994-02.jpgHasan Kurt, 14 yıldır çalıştığı muhasebecisine güvendiğini ve kontrol etmediklerinin bedelini ağır bir şekilde ödediklerini ifade etti. Dolandırıcılık sonucunda inşaat projelerinin sigorta borçlarının ödenmediği ve kendilerinin de büyük maddi zarara uğradığı vurgulandı.

aw233994-01.jpgAyrıca, dolandırıcının aniden ortadan kaybolmasıyla mağduriyetlerinin daha da derinleştiğini belirtti.

Konuşmalarında iş adamı, diğer mağdurlara da seslenerek muhasebecilerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve finansal işlemlerini yakından takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Kendisinin ve diğer müşterilerinin ciddi bir güven ihlali yaşadığını ve adaletin sağlanmasını beklediğini dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.