Bu çayın bir yudumu servet değerinde! Bin bir derde şifa kaynağı

Bu çayın bir yudumu servet değerinde! Bin bir derde şifa kaynağı

Tokat'ta bulunan akzambak fiyatı ve faydalarıyla dikkat çekiyor.

Tokat'ta ender bulunan ve nesli koruma altında olan akzambak çiçeği, sağlık faydaları ve benzersiz aromasıyla dikkat çekiyor.

aw222712-07.jpgÖzellikle poleni ve yaprakları, hem yerel pazarda hem de uluslararası alanda büyük ilgi görüyor. Akzambak çiçeğinin poleni, boya yapımında kullanılabileceği gibi bal ile karıştırıldığında karaciğerin yenilenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, yaprakları doğal bir antibiyotik özelliğine sahip.

Akzambak çiçeğinin ürünleri, uluslararası pazarda da talep görmekte olup özellikle sağlık bilincine sahip müşterilerin ilgisini çekiyor.

aw222712-06.jpgErdi Can Aydemir gibi üreticiler, yurt dışından gelen talebi karşılamak için çiçekleri toplar ve polenlerini özenle ayırır. Bu polenler daha sonra boya yapımında kullanılırken, yaprakları da sağlık çayları için kullanılıyor. Bu çaylar, baş ağrısı, sinüzit ve nefes darlıklarına iyi gelmekte.

aw222712-05.jpgAkzambak çiçeğinin ürünleri, özellikle yurt dışında büyük ilgi görüyor. Polenleri organik boya yapımında kullanılmakta olup kilogramı yaklaşık olarak 5 bin Euro civarında. Çayları ise yaklaşık olarak 2 bin 500 Euro civarında fiyatlanmakta. Bu ürünler, Almanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelerde yüksek talep görmekte ve sağlık bilinci yüksek olan müşterilere ulaştırılmakta.

aw222712-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.