Türk mutfağının sevilen lezzeti kuru fasulyenin faydaları saymakla bitmiyor. Kabızlığı önlüyor ve tokluk hissi yaratıyor. Öte yandan magnezyum, potasyum ve B vitaminleri içermesi sebebiyle tüketimi uzmanlar tarafından öneriliyor.
NEDEN GAZ YAPAR?
Fasulyenin içerdiği rafinöz Kalın bağırsaklarda bulunan bakteriler tarafından parçalandığında gaz ve şişkinliğe sebebiyet verir. Ancak farklı pişirme teknikleri ile fasulyenin gaz yapmasını engellemek mümkün.
NASIL PİŞİRİLMELİ?
Kuru fasulye pişirilirken içerisine bir çay kaşığı kimyon eklemek gaz sorununu ortadan kaldırıyor. Fasulyeyi pişirmeden önce haşlama suyunu eklediğiniz bir kaşık kimyon hem sindirimi kolaylaştırıyor hem de gaz sıkışmalarına önlüyor.
İlgili Haberler