Sakatat, ülkemizde sevilen sokak lezzetlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. hayvanların kasları dışında kalan yenilebilir yürek, karaciğer, böbrek, işkembe gibi kısımlarından yapılan çeşitli yemek türleri, son dönemlerde ülke sınırları dışında da büyük ilgi görüyor.
BESİN DEĞERİ YÜKSEK!
Sakatatlar besin değeri açısından oldukça zengindir protein minerali ve vitamin açısından değerli olan bu besin kaynaklarını tüketmek ancak tüketirken aşırıya kaçmamak gerekiyor.
KÖKLÜ BİR LEZZET
Vatandaşların severek tükettiği sokak lezzetlerinden biri de kokoreç.. Anadolu ve Balkanlar’da koyunun veya keçinin ince bağırsağından mumbar veya uykuluktan elde edilen şişe sarılmak suretiyle ateşte kızartılan bir çeşit kebap olarak biliniyor. baharatlarla lezzetlendiriilen bu sokak yemeği Türk yemek tarihinin köklü lezzetlerinden biri.
Taste Atlas'ın "en popüler sakatat yemekleri" listesinin üçüncü sırasında bulunan bu yemek, dünya çapında binlerce sakatat yemeği arasından seçildi.