Bu meditasyonu görenlerin ağzı açık kaldı! Sosyal medya ikiye bölündü

Bu meditasyonu görenlerin ağzı açık kaldı! Sosyal medya ikiye bölündü

Sosyal medyada paylaşılan ve kısa sürede gündem olan ‘Yab-Mum’ meditasyonunun görüntüleri, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Sosyal medyada paylaşılan ‘Yab-Yum’ meditasyonunun görüntüleri çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından görüntülendi ve dikkat çekti.

Bu meditasyon türü, çiftlerin birbirine sarılarak, enerjilerini birleştirdiği ve ruhsal bir deneyim yaşadığı bir uygulama olarak bilinmekte. Sosyal medyada yayınlanan bu gönderide bahsedilen meditasyon seansının 100 dolara (yaklaşık 3 bin 305 TL) yapıldığı iddia edilince, kullanıcılar arasında hararetli tartışmalar başladı.

Kimi sosyal medya kullanıcısı “100 dolara dolandırıcılık” vb. şeklinde yorumlar yaparken, kimi sosyal medya kullanıcısı ise “Bu işin kursu var mı?”, “Çok sakinleştirici bir meditasyona benziyor” gibi olumlu yorumlarda bulundu.

YAB-YUM MEDİTASYONU NEDİR?

Yab-Yum meditasyonu, Tibet ve Hint Tantra uygulamalarında önemli bir ritüeldir. Erkek ve dişi enerjilerin birleşimini simgeler. Tibet Tantra'sında bu meditasyon, merhamet ve bilgelik arasındaki birliği temsil ederken, Hint Tantra'sında erkek enerjinin pasif meditasyoncu olarak, dişi enerjinin ise onun kucağında dans eden şakti olarak ifade edilmesiyle öne çıkar.

Yab-Yum duruşu genellikle erkek ve dişi enerjilerin bir araya gelerek meditasyon yapmasıyla gerçekleştirilir. Bu duruş, enerjinin çiftler arasında birbirilerine doğru akışı sağlar ve meditasyon sırasında chakralarının hizalanmasına yardımcı olur.

Meditasyon, yalnızca bir duruş olarak değil, aynı zamanda sembolik bir anlam taşır. Bir çift bu duruşta meditasyon yaparken, enerjilerini birbirlerine ve evrenin enerjilerine açarak derin bir ruhsal deneyim yaşarlar. Bu uygulama, meditasyonun ve cinsel enerjinin ruhsal bir araç olarak kullanılmasını sağlar​.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.