Salata özellikle diyetlerde kalori hafifliği, lifli oluşu ve besin değeri çeşitliliği sebebiyle sıkça tercih edilen tüketmesi pratik besinlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Aktif iş yaşantınızda özellik ara öğünlerde tüketeceğiniz bol yeşillikli bir salata vücudunuzdaki demir eksikliğini dengelerken, lifli yapısı sayesinde kabızlık benzeri bağırsak rahatsızlıklarını da büyük ölçüde önlüyor. Üstelik içerisindeki sebzelerin çeşitlendirebilir olması ve tavuk ya da ton balığıyla lezzetlendiribilir olması da tüketim tercihi bakımından çeşitlendirilebilirliğini sağlıyor.
CAYIR CAYIR YAĞ YAKAN SALATA MALZEMELERİ
1 kase yıkanmış semizotu
2 salatalık
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı çökelek
15 adet siyah zeytin
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı çörekotu tanesi
NEDEN ÇÖREK OTU EKLENMELİ?
Çörek otunun şifası Türk mutfağına girmeden önce dahii alternatif tıp kitaplarında konu edilmiştir. Diyetisyenler maydanozun ödem atıcı etkisini sıklıkla vurguladığından salatanızın içerisine eklediğiniz 1 demet maydonuzunda hem salatanızı lezzetlendirme hem de ödem atma konusunda yardımcı olacağını söylemek mümkün.
SEMİZOTU FAYDALARI
Omega-3 yağ asitleri, A ve C vitaminleri, lif ve diğer besin maddeleri sayesinde, semizotunun kalp sağlığı, sindirim sağlığı ve genel sağlık üzerinde olumlu etkileri vardır.