Bu yöntem paslı bıçaklarınızı ayna gibi parlatacak

Bu yöntem paslı bıçaklarınızı ayna gibi parlatacak

Mutfakta her gün kullanılan çelik bıçaklarınızın paslanmasını önlemek için yapabileceğiniz basit bir yöntem var...

Bıçaklarımızın paslanması, mutfakta karşılaşabileceğimiz en can sıkıcı sorunlardan biridir. Paslanan bıçaklar hem görüntü olarak hoş olmaz hem de sağlığımızı tehdit eder. Bu yüzden bıçaklarımızı paslanmaya karşı korumak ve paslanmış olanları da temizlemek önemlidir.

Piyasada bıçakları temizlemek için çeşitli kimyasal ürünler bulunsa da bunlar hem bıçakların yapısına zarar verebilir hem de kimyasal kalıntılar bırakabilir. Bu nedenle daha doğal ve etkili yöntemlere başvurmak daha akıllıca olacaktır. İşte size evinizde kolayca uygulayabileceğiniz bir yöntem:

Paslanan bıçakları temizlemek için ihtiyacınız olan malzemeler sadece soğan ve pudra şekeri. Öncelikle bir soğanı ikiye bölün ve yarısının kesik tarafına pudra şekeri serpin. Sonra bu soğan parçasını paslanmış bıçağın üzerinde gezdirin. Soğanın asidik özelliği ve pudra şekerinin ovucu etkisi sayesinde pas lekeleri kısa sürede yok olacaktır. Bu işlemi tüm bıçaklarınız için tekrarlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.