Fırınlar lezzetli tariflerin hayata geçirilmesine katkı sağlar ve sofralarda yemeklerin ortaya çıkmasına olanak tanır.
Ancak, yemeklerin ardından fırın ve ocak temizliği, zaman zaman zahmetli bir süreç olabilir.
Kurumuş yağ ve salça lekeleri gibi inatçı kirlerle başa çıkmak da herkes için kolay olmayabilir.
FIRININIZ PIRIL PIRIL OLACAK
Kimyasal ürünler kullanmadan, evde kendi hazırladığınız kabartma tozu ve sirke karışımıyla fırın temizliği yapabilirsiniz.
Temizlik karışımını oluşturmak için bir kaba kabartma tozu ve sirkeyi karıştırın, ardından bir miktar su ekleyin.
Fırını temizlemeden önce içindeki tepsileri ve rafları çıkartmayı unutmayın.
Ardından, kullanılmayan fırının iç yüzeyini kabartma tozu ve sirke karışımı ile temizleyin. Bu karışımı fırınınızdaki tüm yüzeylere uygulayarak temizlenene kadar bekleyin.
Kirlerin çıkmasıyla suyun renginde değişiklik gözlemleyebilirsiniz.
Son olarak, temizlik işlemini tamamlamak için su ile bir kez daha silin ve ardından kurulayın.
Bu adımları takip ettikten sonra fırın raflarını ve tepsiyi yıkayıp durulayın. Kuruduktan sonra ise rafları ve tepsileri tekrar fırına yerleştirin.
Temizlenmiş ve hazır bir fırına sahip olacaksınız.
SİRKE TEMİZLİKTE AKLA GELEN İLK MALZEMELERDEN BİRİ
Yağ çözücüyle beraber fırınınızdaki yağ lekelerinden kolayca kurtulabilirsiniz.
Bunun için su ve sirkeyi bir ısıya dayanıklı tencereye alın ve fırına yerleştirip çalıştırın.
Kaynayan sirkeli su fırınınızın içinde bulunan yağların yumuşamasını sağlayacaktır.
Fırınınızı kapattıktan sonra kapağını açın ve tencereyi çıkarın. Daha sonra fırınınızı sadece bir bez yardımı ile silin.