Çıtır çıtır ev yapımı kandil simidi tarifi '1 kaşık ekleyince..'

Çıtır çıtır ev yapımı kandil simidi tarifi '1 kaşık ekleyince..'

İster misafire ister komşuya dini bayramlarda ikram etmek için ya da çayın yanında tüketmek için pastaneden alınmış gibi çıtır çıtır kandil simidini evde yapmak imkansız değil.

Fırında satılanlar gibi çıtır çıtır kandil simidi yapmak imkansız değil Hem tane tane ağzınıza da olacak hem de misafirleriniz tarifini soracak. Evdeki malzemelerle Hem hızlı hem de kolay bir şekilde kandil simidi yapmak mümkün...İşte malzemeler...

7b34138122a2937373dda4ab9d0a8156.jpg

Genellikle dini bayramlarda tüketilen bu nefis ikramlığı çıtır çıtır yapmanın çok basit bir püf noktası var... Üzerine ve içine 1 kaşık pekmez eklemek...

ÇITIR ÇITIR EV YAPIMI KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler

3 su bardağı un

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı su

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Yarım paket instant maya veya yarım paket yaş maya

Çörekotu veya susam (üzerini süslemek için)

Yapılışı:

Unu geniş bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açın.

Ortasına sıvı yağ, su, sirke, tuz, şeker ve mayayı ekleyin. Başlangıçta unun kenarlarını içe doğru katlayarak malzemeleri karıştırmaya başlayın. Daha sonra yoğurmaya başlayın.

Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam aldığında yoğurmayı bırakın. Üzerini bir bezle örtüp, yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru tezgaha alın. Eşit parçalara ayırın ve her bir parçayı simit şekli verin.

Simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çörekotu veya susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirin

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.