Fırında satılanlar gibi çıtır çıtır kandil simidi yapmak imkansız değil Hem tane tane ağzınıza da olacak hem de misafirleriniz tarifini soracak. Evdeki malzemelerle Hem hızlı hem de kolay bir şekilde kandil simidi yapmak mümkün...İşte malzemeler...
Genellikle dini bayramlarda tüketilen bu nefis ikramlığı çıtır çıtır yapmanın çok basit bir püf noktası var... Üzerine ve içine 1 kaşık pekmez eklemek...
ÇITIR ÇITIR EV YAPIMI KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Malzemeler
3 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket instant maya veya yarım paket yaş maya
Çörekotu veya susam (üzerini süslemek için)
Yapılışı:
Unu geniş bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açın.
Ortasına sıvı yağ, su, sirke, tuz, şeker ve mayayı ekleyin. Başlangıçta unun kenarlarını içe doğru katlayarak malzemeleri karıştırmaya başlayın. Daha sonra yoğurmaya başlayın.
Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam aldığında yoğurmayı bırakın. Üzerini bir bezle örtüp, yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru tezgaha alın. Eşit parçalara ayırın ve her bir parçayı simit şekli verin.
Simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çörekotu veya susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirin