Bulaşık deterjanına 2 kaşık tuz ekleyin, bakın neler oluyor? Bu bilgi hayrete düşürdü

Bulaşık deterjanına 2 kaşık tuz ekleyin, bakın neler oluyor? Bu bilgi hayrete düşürdü

Mutfakta, yemeklerde her gün kullanıyoruz. Ancak tuzu bulaşık deterjanına eklemek harika bir fikir…

Mutfaklarda yapılan temizlik, zorlu lekeleri çıkarmak çaba istediğinden bir hayli uzun sürer. Bulaşıkların üzerine yapışan kirler, yağ kalıntıları mutfakta geçirilen süreyi ikiye katlar.

Mutfaktaki kirlerin yanı sıra banyolar da kireç tutar ve yoğun bir temizlik çabası gerektirir. Ancak evlerde yapılan temizliği daha kolay ve hızlı hale getirecek yeni bir formül bulundu.

Üstelik bulaşık deterjanına sadece iki kaşık eklemeniz yeterli olacak. Peki, nasıl kullanacaksınız? Herkesin mutfağında var ve her yemeğe giriyor. Elde edeceğiniz karışımla harika sonuçlar alacaksınız.

bulasik23456.jpg

SADECE 2 KAŞIK EKLEYİN VE TEMİZLİĞİN KEYFİNİ ÇIKARIN

Her mutfakta istisnasız bulunuyor ve sadece 2 kaşığı bile bulaşık deterjanını bir canavar haline getiriyor. Üstelik kullanım alanları de çok çeşitli.

Eğer zorlu lekeler için bir formül arıyorsanız, tek yapmanız gereken bulaşık deterjanına 2 kaşık tuz eklemek olacak. Bu formül sayesinde etkili sonuçlar elde edeceksiniz. Üstelik sadece bulaşıklarınızı temizlemekle kalmayacak; bakın ne işe yarıyor?

bu-sekilde-de-kullanabiliyormusuz-meger-bulasik-deterjani-sadece-bulasiklari-yikamiyormus-nf4p.webp

BU MALZEMELERİ KARIŞTIRARAK SÜPER FORMÜL OLUŞTURUN

Yağ lekelerini bir çırpıda silen bu yöntem sayesinde her şey daha kolay olacak. Bunun için şu yöntemi kullanmanız gerekiyor:

Bir kap içerisinde 1 fincan bulaşık deterjanı ve 1 fincan suyu karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin.

bulasik-deterjani.png

Tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar çırparak karıştırın.

Şimdi bu karışımı tencere, tava, mutfak yüzeyi, banyo ve tuvalet yüzeyi gibi yerlerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.