Bulaşık makinesini kullanırken bu hatayı sakın yapmayın 'Meğer herkes yanlış biliyormuş'

Bulaşık makinesini kullanırken bu hatayı sakın yapmayın 'Meğer herkes yanlış biliyormuş'

Bulaşık makineleri ev hanımlarının en büyük kurtarıcılarından biridir. Ancak makineyi kullanırken bu hatayı sakın yapmayın.

Evlerde sıklıkla kullanılan bulaşık makinesi, tamamladığı işlem sonrasında yaydığı sesle birlikte çoğumuzun doğrudan kapağını açmasına neden olur.

Genellikle, yeni yıkanmış bulaşıkların hızlıca kuruyacağı yanılgısına kapılırız.

Ancak aslında bu tam olarak doğru değildir. Pek çok temizlik uzmanı, bulaşıkların yıkandıktan sonra bir süre kapağın kapalı kalmasının daha faydalı olduğunu belirtmektedir.

MUTFAĞINIZA ZARAR VERİR

Bazı bulaşık makineleri otomatik olarak açılırken, bazılarının manuel olarak açılması gerekmektedir. Çoğu insan, bulaşıklarının daha hızlı kurumasını sağlamak için makinelerini hemen açmayı tercih eder. Ancak uzmanlara göre, makinenin kapağını kapalı bırakmak daha iyi bir seçenek olabilir.

Bulaşık makinesinin tamamlanmasının ardından açılması, içindeki sıcak havanın çevreye yayılmasına neden olabilir, bu da mutfak dolaplarına ve tezgahınıza zarar verebilir.

SICAKLIK YAYAR

Bulaşık makinesi tam temizleme işlemini tamamladığında, anında kapağı açtığınızda ortaya çıkan sıcak buharı görebilirsiniz. Makine, bulaşıklarınızı temizlemek için sıcak su ile doldurulur ve bu da iç kısmın sıcak olmasına yol açar.

Yıkama işlemi bittiğinde kapağı açtığınızda, buhar hemen yükselecek ve mutfağınızı dolduracaktır. Bu durumun sürekli tekrarlanması, zamanla tezgahınıza zarar verebilecek buharın birikmesine neden olabilir.

BULAŞIKLARIN DAHA HIZLI KURUMASINI ÖNLER

Uzmanlar bulaşık makinenizi kapalı tutmanızı sadece bu nedenle önermez. Kapısını kapalı bıraktığınızda bulaşıklarınız daha hızlı kurur.

Bulaşık makinesini açmak için en iyi zaman on beş ila otuz dakika sonradır. Bulaşık makinenizi çok uzun süre kapalı bırakırsanız bulaşıklarınızda yoğuşma oluşabilir ve bu ne kadar temiz olsalar da kirli görünmelerine neden olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.