Lezzeti il sınırlarını aşan kadayıf dolması, iftar sofralarının da baş köşesinde yer alıyor. Tarihi kaynaklarda Selçuklu ve Anadolu Beylikleri zamanında imaretler ve aşhanelerde verilen yemekler listesinde kadayıfın da bulunduğu, sultanların tercihleri arasında yer aldığı aktarılıyor. Erzurum'da kadayıf tepsiden ayrı olarak “dolma” şeklinde de tüketiliyor.
YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Tel kadayıfın Erzurum'da “kadayıf dolması” olarak bilinen çeşidi, içi cevizli olarak sarılıyor ve yumurtaya bulanarak tavada kızartılıp sonra şerbetlenerek tüketiliyor.
Damaklara bıraktığı tatla iftar sofralarını süsleyen Erzurum'un coğrafi işaretli tatlısı kadayıf dolması, kentte olduğu gibi şehir dışında da yoğun ilgi görüyor.
İlgili Haberler