Bundan sonra faturaların sadece yüzde 30'u ödenecek! Yeni dönem için düğmeye basıldı

Bundan sonra faturaların sadece yüzde 30'u ödenecek! Yeni dönem için düğmeye basıldı

Kısa bir süre önce sona eren doğal gaz desteğinin ardından fiyatlara zam gelip gelmeyeceği konusu merak edilirken, bu desteğin geri getirileceği iddia edildi. İşte haberin detayları…

Kısa bir süre önce sona eren doğal gaz desteğinin ardından, vatandaşlar doğalgaz fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğini hakkındaki haberleri dört gözle bekliyordu.

Picture background

Ancak beklenen haber çok farklı bir şekilde geldi. Kulislerde dönen bilgilere göre, dar gelirli vatandaşlar doğal gaz faturasının bir kısmını ödeyeceği, faturanın geri kalanının ise devletin karşılayacağı bir uygulama hayata geçirilecek.

25 metreküplük doğal gaz desteği Mayıs ayının başında sona ermişti. Doğal gaza zam gelip gelmeyeceği vatandaşlar tarafından merakla beklenirken, kulislerden sızdırılan bilgilere göre, hazırlıkları süren torba yasada dar gelirliye düşük doğal gaz faturası desteği olduğu ortaya çıktı.

Picture background

Örnek vermek gerekirse, yüksek gelire sahip olan bir vatandaşın 3 bin TL'lik fatura ücretinin tamamı alınırken, dar gelirli vatandaşlardan bu ücretin yüzde 30 kadarı tahsil edilecek. Geri kalanı ise devlet tarafından karşılanacak.

Gelir gruplarının hangi kritere göre seçileceğiyle ilgili yapılan çalışmalar devam ederken, düzenlemeyle ilgili tüm detaylar ilerleyen günlerde belli olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.