Bunu yapan cayma bedeli ödemeyecek ‘Kimse bu hakkını bilmiyordu

Bunu yapan cayma bedeli ödemeyecek ‘Kimse bu hakkını bilmiyordu

Bilal Yavuz, tüketicilerin haklarını koruyabilmeleri için önemli bir uyarıda bulundu.

Avukat Bilal Yavuz, internet hizmetlerinde yaşanan sorunlar karşısında tüketicilerin haklarını koruyabilmeleri için önemli bir uyarıda bulundu. Avukat Yavuz, internet sağlayıcı firmalarıyla yaşanan sorunlarda tüketicilerin ilk olarak yazılı başvuruda bulunmasının önemine dikkat çekti.

internet-cayma-bedeli-hesaplama.jpg

"CAYMA BEDELİ DE ÖDEMEYECEKLER"

Yavuz, "Evlerimizde kullandığımız internet hizmetlerinde sık sık yavaşlık veya kesinti gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu durumda birçok kişi hemen firmayı arıyor. Ancak bu, hukuki süreçte yeterli bir delil oluşturmuyor. Tüketicilerin ilk olarak firmaların mail veya WhatsApp gibi yazılı iletişim kanallarını kullanarak şikayetlerini bildirmesi gerekiyor. Bu şekilde, daha sonra oluşabilecek sorunlarda ellerinde yazılı bir belge olacak ve haklarını daha kolay savunabilecekler. Daha sonra sorunları yaşarsan bu yazı ile internet aboneliğini iptal edip, cayma bedeli ödemeden kapatabilecek” dedi.

thumbs-b-c-a7d72ce70478630a53ac14b012a2f57f.jpg

CAYMA BEDELİ NEDİR?

Cayma bedeli, taahhütlü hizmet alımlarında müşteriye yansıtılan bir ücret ve genellikle hizmetin standart fiyatının altında olacak şekilde yapılır. Taahhüdün iptal edilmesi durumunda, müşterinin indirimli tarifeden faydalanması nedeniyle ödediği fark ücreti ise istenir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.