Bunu yapan ev sahibine mahkeme ‘dur’ dedi! Kiracıyı haklı buldu

Bunu yapan ev sahibine mahkeme ‘dur’ dedi! Kiracıyı haklı buldu

Kiracısına bunu yapan ev sahibine mahkemeden kötü haber geldi.

İstanbul Beşiktaş'ta yer alan bir kafe restoran, Anıtlar Kurulu'ndan uygun bir kira bedeliyle kiralayan Bilgili Holding'e bağlı Akaretler Turizm Şirketi tarafından, aynı dükkan Şen Ortaklar Limited Şirketi'ne 100 bin liraya kiralandı.

Zaman içinde kira 200 bin lira olurken Akaretler firması, geçtiğimiz yılbaşında son kira artışını 1 milyon liraya yükseltmek isteyince kiracı ödemeyi reddetti.

kiraci-1604969.jpg

Ancak mülk sahibi kiracıyı bezdirmek için restorana merkezi sistem üzerinden verilen elektriği kesti ve bunun sonucunda restoranda dolapta bulunan yiyecek ve içecekler bozuldu.

Mahkemenin yolunu tutan Kiracının avukatı Emre Sıraç Pamuk ise İstanbul 17. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda bulundu.

kiraci-haklari-4.png

Elektrik merkezi sisteminin kontrolü tamamen mülk sahibinde olması nedeniyle elektriği istediği zaman kesebildiği ifade edildi.

Mahkeme ise kiracıyı haklı buldu. Elektriğin açılması ve ilerleyen günlerde yeniden kapanmaması için ihtiyati tedbir kararını Mahkeme kabul etti ancak kira artış davasının sürdüğü öne sürüldü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.