Bunu yapan herkese Netflix 1 yıl ücretsiz olacak

Bunu yapan herkese Netflix 1 yıl ücretsiz olacak

Resmen duyuruldu. Bunu yapan kişilere Netflix bir yıl ücretsiz olacak.

Almanya’da bıçaklı saldırıların sayısı geçen yıl hızla artarak 8.951 vakaya ulaştı. Ülke, Stuttgart'ta üç kişiyi bıçaklayan 17 yaşındaki Suriyeli Halil H.'nin gerçekleştirdiği saldırıyla şoke olmuştu.

Polis Birliği (GdP) ise, şiddet olaylarının önlenmesi için bıçakların özel ellerden hızla toplanması gerektiğini vurguladı. GdP Federal Başkanı Jochen Kopelke, Salı günü yaptığı açıklamada, yasaklı ve tehlikeli bıçakların sahiplerinden hızla alınması gerektiğini belirterek, potansiyel suçluların bıçaklarını gönüllü olarak yetkililere teslim etmeleri için teşvikler oluşturulması gerektiğini söyledi.

thumbs-b-c-d4573c778cb553ae4d019ccfb46a3992.jpg

Kopelke, bu bağlamda bir silah affı çağrısında bulunarak, "Silahlar yasaklanmış olsa bile, teslim edenler cezasız kalmamalı," şeklinde konuştu. Kendisi, Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann'ı bu sorunun sorumlusu olarak gösterdi.

ABONELİK 1 YIL ÜCRETSİZ OLACAK

Kopelke, "Bu tedbirin etkili olabilmesi için federal hükümetin ciddi teşvikler sunması gerekiyor," dedi. Önerisi, yasaklı bir kelebek bıçağın teslim edilmesi durumunda Netflix'te bir yıl ücretsiz abonelik şeklinde olacağını ifade etti. Bu öneri, silah meraklılarını bıçaklarını teslim etmeye teşvik edeceği ise kesin olarak bilinmiyor.

24072020-696x465.jpg

GdP'nin başkanı Kopelke 2009 yılında Almanya'da yaşanan yasa dışı ateşli silahlar için "hurda ikramiyesi" uygulamasını hatırlatarak, bıçaklar için benzer bir düzenlemenin yapılabileceğini ifade etti. Ancak, önceki uygulamanın gerçekleşmediği gibi, bu yeni önerinin de hayata geçip geçmeyeceği belirsizliğini koruyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.