Bunu yapan kiracı yandı! Hem evi boşaltacak hem 100 bin TL ödeyecek

Bunu yapan kiracı yandı! Hem evi boşaltacak hem 100 bin TL ödeyecek

1 Temmuz’dan itibaren kira zam sınırının kalkması ile ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim artmaya devam ederken, bunu yapan kiracı evi hemen boşaltmak zorunda kalacak.

Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte günübirlik ev kiralamanın da yaygınlaştığı herkes tarafından bilinmekte. Bu olayın önüne geçilmesi için yılbaşından bu yana yeni bir uygulama hayata geçirildi. Hayata geçirilen bu uygulamaya göre, kiracılar, kirada oldukları evi başkalarına günlük kiraya vererek kazanç elde edemeyecek. Bunu yaptıkları tespit edilenlere de 100 bin TL para cezası tatbik edilecek.

Picture background

Otelde konaklamak istemeyen, ya da kalabalık evlerde kalmak istemeyenlerin ilk tercihlerinden biri olan ve özellikle son yıllarda revaçta olan günlük ev kiralama olayı, yaz aylarının gelmesi ile yeniden başladı. Tatil maliyetini azaltmak isteyen vatandaşlar bu noktada kiralık evleri araştırmaya, yayınlanan ilanları mercek altına almaya çoktan başladı bile.

Picture background

Ev sahiplerinin bu noktada konutlarını günlük kiraya vermesi emlak sektöründe ciddi sorunlara sebep olurken, kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlık da artmaya başladı. Konu ile ilgili Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, yaptığı açıklamasında kiralanan konutları kiraya verenlere 100 bin TL para cezası tatbik edildiğini aktardı.

Picture background

Öte yandan kiracı, kirada oturduğu bir evin odasını ev sahibinin izni ve haberi olmadan kiraya verirse bu durumda evi boşaltma yaptırımı ile karşı karşıya kalacak. Eğer sözleşmede böyle bir madde yoksa (Alt kiracı) bu durumda ev sahipleri direkt olarak haklı bulunacakken, 100 bin TL ceza durumunun ise turizm konutlarındaki alt kiracı için geçerli olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.