Bunu yapmayan uçağa alınmayacak. Yeni düzenleme TBMM'den geçti

Bunu yapmayan uçağa alınmayacak. Yeni düzenleme TBMM'den geçti

Havaalanı girişlerine yapılan yeni düzenleme TBMM'den geçti. Bunu yapmayan yolcular uçağa alınmayacak.

Meclis'ten geçen Türk Sivil Havacılık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, yasalaşarak yürürlüğe girdi. Bu yeni düzenlemeye göre, artık havalimanı girişlerinde özel güvenlik görevlileri de yolcuları elle arayabilecek.

TAMAMEN ZORUNLU OLDU

Türk Sivil Havacılık Kanunu'nun Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu ve havacılık güvenliği ile ilgili maddelerinde yapılan değişiklikle, yolcuların havaalanlarına ve uçaklara geçişleri sırasında, yanlarındaki eşyalarla birlikte güvenlik cihazlarıyla ve gerektiğinde elle aranması zorunlu hale geldi. Bu önlem, havacılık güvenliğinin ihlal edilmesini önlemek amacıyla alındı.

Havacılık güvenliği tedbirleri, yolcuların ve malların güvenliğini sağlamak, hava araçlarına, havalimanı tesislerine ve kişilere yönelik yasa dışı eylemleri engellemek amacıyla, genel kolluk kuvvetlerinin denetiminde özel güvenlik görevlileri tarafından da uygulanacak.

Özel güvenlik görevlileri, havaalanı mülki idare amirinin yazılı talimatı doğrultusunda, genel kolluk denetiminde havalimanı tesislerine girişlerde kişilerin üstünü, eşyalarını, bagajlarını, kargolarını ve mallarını teknik cihazlarla ve gerektiğinde elle kontrol ederek arayabilecekler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.