Özellikle pandemi sonrasında artan talep, Çanakkale'nin merkez köylerinde bulunan arazi fiyatlarını zirveye taşıdı.
Lapseki, Suluca ve Kemiklialan bölgelerinde 10 dönümlük bir arsa, arazi veya tarla 20 milyon ile 25 milyon arasında satılırken, merkeze bağlı Batak Ovası'nda ise 10 dönümlük bir arsa, arazi veya tarla 4 milyon ile 5 milyon arasında fiyatlarla alıcı buluyor.
Çanakkale, yaşanabilirlik açısından öne çıkan bir kent olarak tanımlanırken, bu özellik artan talep ile birlikte emlak sektöründe yüksek fiyatları beraberinde getirdi. Özellikle Çanakkale'nin köylerine olan ilginin artması, arazi, tarla ve konut fiyatlarını hızla yükseltiyor.
Çanakkale'nin yaşanabilirlik açısından öne çıkması, bölgeye olan talebi artırarak arsa, tarla ve konut fiyatlarını yıldan yıla artırıyor. Bu durum, Çanakkale'nin yükselen emlak değerleriyle bölgedeki yatırımcıların ve alıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.
TÜGEM Çanakkale İl Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca, Çanakkale'nin Lapseki ilçesi Suluca ve Kemiklialan bölgelerindeki arazi fiyatlarının 20-25 milyon lira arasında değiştiğini belirtiyor. Akkoca'ya göre, İstanbul, İzmir ve Bursa'dan gelen göçler, Çanakkale'nin tercih edilmesinde etkili.
Pandemi sonrası bu bölgelere yönelim, arazi fiyatlarının artmasına ve metrekare birim fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapılmasıyla ulaşımın kolaylaşması da bu tercihi etkiliyor.
Özellikle 2021-2022 yıllarında pandemi sonrasında konuttan daha fazla arazi ve arazinin satıldığını söylüyor.
Çanakkale'nin tarihi ve doğal güzellikleri, Troya, Gelibolu tarihi alanları, Çanakkale Boğazı, Kaz Dağları, Assos, Bozcaada ve Gökçeada gibi adalarıyla birçok kişinin yaşamak için ilk tercihi haline geliyor.