Büyük Marmara depremi için saat ve tarih verdi. Kahramanmaraş depremini bilmişti

Büyük Marmara depremi için saat ve tarih verdi. Kahramanmaraş depremini bilmişti

Sosyal medyada ‘Kahramanmaraş Depremi’ni bilen adam’ olarak bilinen Cenk Varol, kişisel sosyal medya hesabından büyük Marmara depremi için saat ve tarih verdi. Varol’un paylaşımını görenler tir tir titrerken aynı zamanda tepki gördü.

Yeni deprem kehanetiyle dikkatleri üzerine çeken Cenk Varol, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremi bilmişti. Cenk Varol bu kez, Marmara bölgesi için dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Astrolog Cenk Varol’un deprem kehaneti paylaşımı ülkede infial yarattı. Peki ünlü astroloğun dediği gibi büyük Marmara Depremi 14 Aralık’ta olacak mı?

Bu soru vatandaşları hayli bir endişelendirdi.

deprem-paylasimi-tepkilere-yol-acti-cenk-varol-kimdir-3-001.webp

“DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 7.1 OLACAK”

Sosyal medya platformlarında astroloji üzerine paylaşımlar yapan Cenk Varol, Büyük Marmara depremi için tarih ve saat verdi. Varol, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "6 Şubat depremi öncesinde uyardığımda bana hakaret ettiler, şimdi yine uyarıyorum. Büyük Marmara depremi, merkezi Bursa Gemlik olacak, büyüklüğü 7.1 olacak, saat 4.20 ve tarih 14 Aralık 2024" şeklinde ifadeler kullandı.

PAYLAŞIMINI SİLDİ

Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Cenk Varol, bu paylaşımını daha sonra sildi.

buyuk-marmara-depremi-14-aralikta-mi-olacak-sosyal-medyada-infial-yaratan-paylasim-2.jpg

6 ŞUBAT DEPREMİNİ ÖNCEDEN BİLMİŞTİ

Cenk Varol, 6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depremini önceden bildiğini iddia etti. Varol, Maraş depremi öncesinde "5 veya 6 Şubat gece yarısından sonra Kahramanmaraş merkezli yıkıcı bir deprem olacak" şeklinde bir paylaşım yapmıştı ve bu paylaşımı da daha sonra kaldırmıştı.

6jf7xpz1-400x400.jpg

CENK VAROL KİMDİR?

Cenk Varol, sosyal medya platformu Twitter (X) üzerinden yaptığı bir paylaşımda, 14 Aralık 2024 tarihinde Bursa Gemlik merkezli 7.1 büyüklüğünde bir depremin olacağını iddia etti.

deprem-paylasimi-tepkilere-yol-acti-cenk-varol-kimdir-1-1-001.webp

TAHMİNLERİNİ RÜYAYA DAYANDIRDI

Varol, bu tahminini bir rüya öngörüsüne dayandırdığını belirterek, daha önceki rüyalarının da gerçekleştiğini iddia etti. “6 Şubat depremi öncesinde uyarıda bulundum, dikkate alındı. Şimdi de aynı şekilde uyarıyorum” diyen Varol, tahmininin bilimsel bir temele dayanmadığını da kabul etti.

Varol’un paylaşımı sosyal medyada geniş bir yankı bulurken, birçok kişi tarafından paylaşıldı. Bilim insanları, bu tür tahminlerin bilimsel bir dayanağı bulunmadığını ve halk arasında gereksiz paniğe yol açabileceğini vurguladı. Özellikle Marmara bölgesindeki son depremler üzerine yapılan değerlendirmeler, büyük Marmara depremlerinin öncüsü olabilecek küçük depremler hakkında net bir bilgi bulunmadığını ortaya koyuyor.

whatsapp-gorsel-2024-08-22-saat-130506-d4625622-001.webp

Cenk Varol hakkında kamuoyunda çok fazla bilgi bulunmamakla birlikte, anonim bir Twitter profil fotoğrafı kullanıyor ve sosyal medya paylaşımlarında astroloji, tarot, doğum haritası ve bioenerji gibi konulara ilgi gösterdiği anlaşılıyor. Deprem tahmini sonrasında gelen tepkiler, bazı kullanıcıların Varol’un etkileşim amacı taşıdığını ileri sürmesine yol açtı.

Varol’un tahminine yönelik tepkiler hem endişe hem de eleştirileri beraberinde getirdi. Bilim çevreleri, bu tür tahminlerin gerçekçi olmadığı ve sadece halk arasında gereksiz paniğe neden olduğunu vurguluyor. Varol ise, sosyal medya paylaşımlarını genellikle sildiğini ve etkileşim peşinde olmadığını ifade etti.

CENK VAROL’UN DEPREM PAYLAŞIMI NEDİR?

Cenk Varol’un paylaşımı şu şekilde:

“Beni tanıyanlar bilir, emin olmadığım bir şeyi asla yazmam. Takipçi etkileşimi peşinde olsaydım, bu hesap en az 300 bin takipçiye sahip olurdu. Defalarca gönderileri sildim, iyi insanların hatırına geri döndüm ve burada kaldım. Marmara depremi rüya öngörüm üzerine, bu öngörüyü doğrulayan iki rüya daha aldım. Maalesef mutlak kaderden kaçış yok…”

Varol’un bu tahmini ve sosyal medya paylaşımları, halk üzerindeki etkisi konusunda önemli bir tartışmayı başlattı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.