Elektrik faturası gelenler dikkat. Bunu yapmayan 10 bin 200 TL ceza ödeyecek

Elektrik faturası gelenler dikkat. Bunu yapmayan 10 bin 200 TL ceza ödeyecek

Elektrik faturalarındaki zamların ardından tasarruf arayışına giren vatandaşlara dikkat. Yeni düzenleme ile, elektrik aboneliği olan kişilere ceza uygulanabilecek.

1 Temmuz 2024 itibarıyla elektrik fiyatlarında yapılan artışlar sonrası, aboneler için 10 bin 200 TL'ye kadar para cezası söz konusu olabilir.

i-96.webp

Geçtiğimiz temmuz ayında yapılan zamlarla, mesken aboneleri için elektrik fiyatları yüzde 38, tarımsal faaliyetler için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü için düşük kademede yüzde 38 ve yüksek kademede yüzde 20 oranında arttı. Bu artışların ardından, tasarruf etmek isteyen aboneler için yeni bir cezai düzenleme getirildi.

2023elektrik-aboneligi-nasil-acilir3.jpgMİLLİ AKILLI SAYAÇ SİSTEMİ VE CEZA RİSKİ

2023 yılında başlatılan Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS), 1 Ocak 2024'ten itibaren uygulamaya girdi. Bu sistem sayesinde elektrik tüketim verileri cep telefonları üzerinden takip edilebiliyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından devreye alınan sistem, akıllı sayaçlar ve merkezi yazılım arasında iki yönlü veri alışverişi sağlayarak veri güvenliğini artırmayı hedefliyor.

MASS sistemi ile elektrik dağıtım şirketlerinin mevcut sayaçları akıllı sayaçlarla değiştirmesi ve gerekli altyapıyı oluşturması gerekiyor. Ancak, bu altyapının belirtilen tarihe kadar tamamlanmaması durumunda, kullanıcılara 10 bin 200 TL'ye kadar ceza uygulanabilir. Bu cezai işlem, hem altyapı eksiklikleri hem de veri aktarımındaki aksaklıklar nedeniyle yapılabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.