Dev şirket iflasın pençesinde. Talep edilen tazminat dudak uçuklattı

Dev şirket iflasın pençesinde. Talep edilen tazminat dudak uçuklattı

Dev şirket Städtische Holding Langensalza iflasın eşiğinde.

Thüringen eyaletinin Bad Langensalza kasabasında, Städtische Holding Langensalza (SHL) iflas tehlikesiyle karşı karşıya. Olay, bir otel işletmecisinin, otel ile Friederikentherme arasındaki "bornoz koridorunun" kullanımına dair sözleşmenin haksız yere iptal edildiğini iddia etmesi üzerine patlak verdi. İlgili otel sahibi, toplamda 1,5 milyon Euro'luk tazminat talep ediyor.

Olayın başlangıcı, SHL'nin bir yan kuruluşu olan Kur- und Tourismusgesellschaft (KTL) tarafından dört yıl önce yapılan sözleşme iptaliyle ilgili. Sözleşmeye göre, “Sante Royale Hotel & Gesundheitsresort” ve Friederikentherme, misafirlere otel odalarından doğrudan termal banyolara erişim sağlayan bir bornoz koridoru kullanımı sunuyordu. Anlaşma, otel misafirlerinin sabah 7'den 9'a kadar havuzu kullanmalarına da izin veriyordu. Ancak, otelin gerekli gözetimi sağlamadığı gerekçesiyle KTL 2020 yılında bu sözleşmeyi feshetti.

35408867-bad-langensalza-friederiken-therme-in-bad-langensalza-die-therme-in-dem-thueringer-kurort-bietet-eine-grosse-saunalandsch-3xec.jpgSözleşmenin iptali sonrası, otel misafirleri bornoz koridorunu ücretsiz olarak kullanamayınca, otel sahibi Stefan Kiefer rezervasyonlarda ciddi bir düşüş yaşadı ve mali kayıplarla karşılaştı. Kiefer, iptalin hukuka aykırı olduğunu belirterek dava açtı ve mahkeme onun lehine karar verdi.

Mühlhausen Bölge Mahkemesi, Ağustos 2022'de, sözleşme iptalinin hukuka aykırı olduğuna ve denetim eksikliğinin olağanüstü fesih için yeterli olmadığına hükmetti. Jena Yüksek Bölge Mahkemesi ve Federal Adalet Mahkemesi (BGH) de bu kararı onayladı. Şu anda, Mühlhausen Bölge Mahkemesi'nde devam eden tazminat davasının Eylül ayında sonuçlanması bekleniyor. Mahkeme, SHL'nin otel işletmecisine yaklaşık 500.000 Euro inşaat masrafı ödemesine karar verdi.

Bad Langensalza Belediye Başkanı Matthias Reinz, durumun ciddi olduğunu ve holdingin denetim kurulunun bir çözüm bulmaya çalıştığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.