Büyükşehir'de ulaşıma yüzde 100 zam. Vatandaş 'pes artık' dedi

Büyükşehir'de ulaşıma yüzde 100 zam. Vatandaş 'pes artık' dedi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu taşıma ücretlerine önemli bir zam yaptı.

Zam oranları bazı hatlarda yüzde 100’e kadar yükseldi. Ayrıca, öğrencilere sağlanan biniş hakları artırıldı ve 65 yaş üstü vatandaşların biniş sınırlamaları kaldırıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşıma getirdiği zam düzenlemesi, toplam maliyetleri etkiledi. BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, 2023 Ağustos ayında elektrik ve motorin fiyatlarında yaşanan artışların, toplu taşıma maliyetlerini yüzde 79 oranında artırdığını belirtti. Beşli, “Elektrik fiyatı kWh başına 2,78 TL’den 3,99 TL’ye, motorin litre fiyatı ise 26,32 TL’den 45,92 TL’ye yükseldi. Ayrıca, Temmuz 2024 itibarıyla personel maaşlarına yapılan ek zam ile maliyetler arttı,” dedi.

aw259040-01.jpgYeni düzenleme kapsamında, öğrencilere verilen 160 biniş hakkı 200’e çıkarıldı. 65 yaş üstü vatandaşların sınırlı biniş hakları ise kaldırıldı ve sınırsız hale getirildi. Abonman kartları için kısa hatlar 1.300 TL, uzun hatlar ise 1.700 TL olarak belirlendi. Öğrenci abonmanları ise kısa hatlarda 340 TL, uzun hatlarda ise 470 TL olarak güncellendi. Tek biniş ücretleri kısa hatlarda 50 TL, uzun hatlarda ise 80 TL oldu.

Aktarma indirimleri, farklı hat kombinasyonlarına göre uygulanacak. Özel Halk Otobüsü ve BURULAŞ otobüsleri arasındaki aktarmalarda indirimler değişkenlik gösterecek. Akıllı Bursakart ile yapılan binişlerde, 90 dakika içinde 3 aktarmaya kadar indirim geçerli olacak.

Yapılan düzenlemeyle birlikte, toplu taşıma ücretlerindeki artışın hem şehir içindeki maliyetleri hem de kullanıcıların bütçelerini etkileyebileceği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.