Kanser tedavisinde süreyi hızlandırıyor ‘Faydası saymakla bitmiyor’ Yurt dışından talep yağıyor

Kanser tedavisinde süreyi hızlandırıyor ‘Faydası saymakla bitmiyor’ Yurt dışından talep yağıyor

Türkiye'de yıllık 1 ton üretim kapasitesi var. Kanser tedavisinde süreci hızlandırıyor.

Türkiye'nin en büyük arı sütü üretim tesislerinden birine sahip olan Hamza Çınar, yaptığı açıklamada arı sütünün sağlık açısından önemine ve ekonomik değerine dikkat çekti.

Çınar, "Arı sütü, baldan çok daha değerli ve zor üretilen bir ürün. Kanser tedavisinde iyileşme sürecini hızlandırması, kemoterapinin yan etkilerini azaltması ve kısırlık tedavisinde etkili olması gibi birçok faydası var. Ülkemizde yıllık üretim miktarı yaklaşık 1 ton civarında. Bizim tesisimizde ise bu üretimin dörtte birini gerçekleştiriyoruz." dedi.

aw258664-04-001.jpg

KOVANLARDAN ALTIN DAMLALAR

Arı sütünün üretim sürecinin oldukça zor olduğunu belirten Çınar, "Üç hücreden ancak 1 gram arı sütü elde edebiliyoruz. Bu nedenle üretimi iğneyle kuyu kazmak gibi. Ancak elde edilen ürünün değeri de oldukça yüksek. Bu yıl kilogram fiyatı 25-30 bin TL arasında değişiyor." şeklinde konuştu.

Üretilen arı sütünün yaklaşık yüzde 30-40'ı iç pazarda tüketiliyor. Kalan kısım ise yurt dışına ihraç ediliyor. Çınar, "Ülkemizdeki arı sütü üretimi her geçen gün artıyor. Biz de bu alanda ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyoruz." dedi.

aw258664-08-001.jpg

Arı sütü üretimi, Sivas'ın Hafik ilçesine önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Bölgedeki üreticiler, bu değerli ürünü üreterek hem kendi gelirlerini artırıyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

ARI SÜTÜ NEDİR?

Arı sütü, bal arılarının başındaki salgı bezlerinden elde edilen süt beyazı renkli, kıvamlı ve ekşi bir maddedir. İçeriğindeki zengin besin değeri sayesinde birçok hastalığa iyi geldiği düşünülmektedir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirdiği, yorgunluğu giderdiği ve yaşlanmayı geciktirici etkileri olduğu bilinmektedir.

aw258664-01-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.