Buzdolabına 1 TL koymadan sakın evden çıkmayın! Nedenini duyunca çok şaşıracaksınız

Buzdolabına 1 TL koymadan sakın evden çıkmayın! Nedenini duyunca çok şaşıracaksınız

Bazı pratik bilgiler gerçekten hayat kurtarabilir. Buzdolabı konusunda, gıda zehirlenmesi riski her zaman mevcuttur. Ancak alacağınız küçük önlemler bu riski ortadan kaldırabilir. Yapmanız gereken tek şey 1 TL kullanmak.

"1 TL hayatınızı kurtarabilir" desek muhtemelen inanmazsınız. Fakat gerçek bundan çok daha farklı.

EVDEN ÇIKMADAN ÖNCE BUZDOLABINA 1 TL KOYMAYI UNUTMAYIN!

Özellikle birkaç gün veya daha uzun süre evde olmayacaksanız, bu yöntemi mutlaka uygulayın. Buzdolabınıza koyacağınız 1 TL, içindeki gıdaların durumu hakkında size bilgi verecek. Uygulaması son derece basit! İhtiyacınız olan tek şey 1 TL.

Bir kasenin içine su doldurun ve dondurucuya koyarak buz olmasını sağlayın. Buz olduktan sonra, kasenin üzerine 1 TL’yi yerleştirin. Birkaç gün evde olmayacaksanız bu işlemi mutlaka yapın. 1 TL’yi kasenin üzerine yerleştirdikten sonra, kaseyi dondurucuya geri koyun ve evden çıkın.

Eve döndüğünüzde, 1 TL hala buzun üstünde duruyorsa sorun yok demektir. Ancak 1 TL alta düşmüşse, buzdolabındaki tüm gıdaları çöpe atın ve kesinlikle yemeyin.

Bunun nedeni, 1 TL'nin alta düşmesinin tek bir sebebi olabilir: Elektrikler kesilmiştir, buzdaki su erimiş ve elektrikler geri geldiğinde su yeniden donmuştur. Bu durumda, dondurulmuş tüm gıdalar eriyip tekrar donduğundan bozulma ihtimali çok yüksektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.