Çalışanlara ara zam kararı! Kimse bunu beklemiyordu

Çalışanlara ara zam kararı! Kimse bunu beklemiyordu

Çalışanlara sevindiren ara zam kararı geldi. Maaşlara o oranda zam yapıldı.

Yüksek enflasyon nedeniyle Türkiye'de vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. Maaşların enflasyon altında ezilmesi nedeniyle özellikle asgari ücretli ve emekli kesimi ay sonunu zor getiriyor.

Türk-İş'in açlık sınırını 19 bin 234 TL olarak açıklamasının ardından emekli ve asgari ücretlinin maaşı bu rakamın altında kaldı.

Dört kişilik bir ailenin asgari ücretle geçinmesi imkansız hale gelirken hükümet ara zam yapılmayacağının altını çizmişti. Asgari ücretin yanı sıra özel sektörde çalışanlara ara zam yapılmaya devam ediyor.

650x344-37-milyon-emekli-zam-farki-alacak-1722214267302.webp

TOPLANTIDA ZAM KARARINI PAYLAŞTI

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın (İSG) işletmecisi Malezya Havalimanları Holdings Berhad (MAHB), çalışan maaşlarına Temmuz 2024 itibarıyla yüzde 25 oranında ara zam yaptığını duyurdu. Çalışanlar, Ocak ayında yapılan yüzde 50’lik zamın ardından yeni bir artışla karşı karşıya kaldı.

son-dakika-sabiha-gokcenden-yarin-yapilacak-ucuslarin-yuzde-5i-iptal-edildi-up40-cover-jpg.webp

MAHB tarafından yapılan açıklamada, bu ara zam kararının çalışan memnuniyetini ve motivasyonunu artırmak amacıyla, mevcut ekonomik koşullara uyum sağlamak ve çalışanların yaşam standartlarını korumak için alındığı belirtildi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Alp Er Tunga Ersoy, çalışanlarla gerçekleştirdiği sohbet toplantısında zam kararını paylaştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.