Çamaşır makinesine bunu yapan tamirci yüzü görmüyor! Ayda bir uygulamak yeterli

Çamaşır makinesine bunu yapan tamirci yüzü görmüyor! Ayda bir uygulamak yeterli

Uzun yıllar boyunca çamaşır makinesini kullanmak isteyenler için süper bir bilgi paylaşıldı. Tek bir şey yapmak yetiyor.

Birçok kişinin bilmediği bir gerçek, çamaşır makinelerini sağlıklı tutmaya yarıyor. Üstelik modern çamaşır makinelerinde mutlaka bulunuyor. Çamaşır makinelerinin ömrünü uzatan o yöntem ne?

Çamaşır makinelerinin ömrünü uzatmak için makinelerin kendi kendini temizleme işlevini kullanmak gerekiyor. Bu işlev periyodik olarak kullanıldığında çamaşır makinesinin ömrü uzuyor. Ayda bir bu modda çalıştırmak yeterli oluyor.

a374f0d3dac96f9815b163507b56c313.jpeg

Ayda bir kez kendi kendini temizleme modunu açmak önemli ancak yeterli ancak sağlıklı bir çamaşır makinesi için filtreleri düzenli olarak temizlemek de önemli detaylardan biri.

Eğer çamaşır makinenizde kendi kendini temizleme modu yoksa kaynatma modunu açabilirsiniz.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN SAĞLIĞI İÇİN İKİNCİ YOL

Düzenli şekilde uygulamanız gereken yöntemin dışında bir de çamaşır deterjanı tozunun kalitesine dikkat etmeniz gerekebilir. Fosfat içeriği fazla olan çamaşır tozları makineye zarar verebilir.

5.jpg

Öte yandan çamaşır haznesine çok fazla çamaşır doldurmak da zararlı bir davranış. Tamburun dörtte üçünü doldurmanız tavsiye ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.