Bu eşyaları sakın çamaşır makinesine atmayın! Çoğu kişi aynı hataya düşüyor

Bu eşyaları sakın çamaşır makinesine atmayın! Çoğu kişi aynı hataya düşüyor
Çamaşır makineleri, kolaylıklar sunsa da bazı eşyaların bu makinelere eklenmemesi hayati önem taşıyor. Aksi takdirde, çamaşır makinenizin ömrü kısalabilir ve performansı olumsuz etkilenebilir.

Çamaşır makinesi, günümüz modern yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır ve günlük rutinlerimizi büyük ölçüde kolaylaştırır. Ancak, bazı eşyaları çamaşır makinesine atmamanız gerekiyor. Bu eşyalar çamaşır makinesinin ömrünü kısaltabilir ve cihazın performansını olumsuz yönde etkileyebilir.

Çamaşır makinesinin ömrünü kısaltan hatalar! Bunları sakın yapmayın: Herkes bu hatayı yapıyor

Ayakkabılar: Ayakkabılar, çamaşır makinesinin tamburunu çizebilir ve dengesizliğe neden olarak titreşimlere yol açabilir. Bu durum hem makineye hem de ayakkabılara zarar verebilir.

Çantalar: Metal parçalı, fermuarlı veya tokalı çantalar, çamaşır makinesine konulduğunda hem makineye hem de çantalara zarar verebilir. Ayrıca, çantanın ağırlığı sıkma sırasında dengesizliğe neden olabilir.

Evcil hayvan yatakları: Evcil hayvan yataklarının dolguları çamaşır makinesinde topaklanabilir ve filtreleri tıkayabilir. Ayrıca, evcil hayvan kılları da makineye zarar verebilir.

Çamaşır Makinesi İcadı Ve Gelişimi

Yastık ve minderler: Yastık ve minderlerin içindeki malzemeler, çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olmayabilir. Yıkama sonrasında deforme olabilir veya küflenme yapabilirler.

Su geçirmez giysiler: Yağmurluklar ve su geçirmez ceketler gibi su geçirmez giysiler, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır. Bu giysilerin özel kaplamaları zarar görebilir.

Hassas kumaşlar: Yün, kaşmir ve kadife gibi hassas kumaşlar, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır. Bu kumaşlar büzülebilir veya keçeleşebilir.

Sütyenler: Sütyenlerin dolgulu veya karmaşık desenli olanları çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır, çünkü bu durum onların deformasyonuna neden olabilir. Sütyeninizin şeklini ve bütünlüğünü korumak için elde yıkamayı veya çamaşır torbası kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Siz siz olun, çamaşır makinesini asla bu saatte çalıştırmayın! Bakın neden...

Elektronik içeren oyuncaklar: Oyuncaklar, içerdikleri elektronik bileşenler veya piller nedeniyle kesinlikle suya batırılmamalıdır. Doldurulmuş hayvanları temizlemeye karar vermeden önce, içlerindeki elektrikli parçaları kontrol etmek önemlidir. Bunun yerine, nokta temizliği veya yüzey yıkama gibi daha güvenli temizleme yöntemlerini tercih edin.

Cebinizdeki eşyalar: Çamaşır makinesine koyulmadan önce, çamaşırınızın ceplerini boşaltarak tamburun zarar görmesini ve yüksek, rahatsız edici bir tıkırtı sesi çıkmasını önleyin. Madeni paralar ve anahtarlar da çamaşır makinesinin iç kısmında ezik veya çiziklere neden olabilir, bu nedenle bu tür eşyaları çıkarmayı unutmayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.