Tüm yurtta sağanak ve fırtına alarmı! Kara kış geri dönüyor

Tüm yurtta sağanak ve fırtına alarmı! Kara kış geri dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son verilerini yayınladı. İşte il il hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) alınan son bilgilere göre, önümüzdeki günlerde ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu kesimlerinde ise toz taşınımı öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, ülkemizi etkileyen yağışlı hava sistemiyle birlikte hava sıcaklıklarında önemli bir düşüş bekleniyor. Sıcaklığın batı kesimlerden başlayarak iç ve kuzey kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarda da değişiklik olacak. Kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek rüzgar, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esecek. İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da ise güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (70-100 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege'de 40-70 km/saat, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da ise 70-100 km/saat hızla esmesi bekleniyor.

MGM, bu bölgelerde yaşanabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, elektrik kesintileri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

29 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Adana, Antalya, Balıkesir, Bayburt, Bingöl, Çanakkale, Edirne, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Niğde, Ordu, Rize, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yalova için sarı kodlu uyarı verildi.

hava.jpg

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 20

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, iç ve yüksek kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 23

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.) 15

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.