Paket ekmeklerde fare kalıntısı tespit edildi ‘Marketlerden apar topar toplatıldı’

Paket ekmeklerde fare kalıntısı tespit edildi ‘Marketlerden apar topar toplatıldı’

Marketlerde satılan paket ekmeklerde fare kalıntısı tespit edildi. Apar topar toplatılmasına karar verildi.

Önde gelen firmalarından biri tarafından üretilen ekmeklerin paketinde fare kalıntılarına rastlanıldı. Marketlerden apar topar toplatıldı.

Yüksek hijyen standartları ile bilinen Japonya’da büyük bir skandal yaşandı. Ülkenin en ünlü firmalarından biri olan Pasco Shikishima tarafından üretilen paketli ekmeklerin 2'sinde fare kalıntıları tespit edildi.

Konuya ilişkin şirketten yapılan açıklamada, olayın 5 ve 7 Mayıs'ta müşteriler tarafından gönderilen elektronik postalar sayesinde tespit edildiği ifade edildi. Ürünün üzerinden tespitin ardından son kullanma tarihleri 7-11 Mayıs arası olan toplam 104 bin paket ekmeğin piyasadan apar topar toplatıldı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı tüm müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve ilgili kişi ve kuruluşlardan özür dileriz. Bu durumun bir daha asla yaşanmaması için elimizden geleni yapacak, kalite-kontrol prosedürlerimizi daha da iyileştireceğiz” denildi.

Öte yandan yaşanan olayla ilgili bir sağlık sorununa henüz rastlanılmadı. Şikayete konu olan ekmeklerin üretildiği Tokyo fabrikasında ise üretime geçici olarak ara verildi. Olayla ilgili olarak detaylı soruşturma başlatıldı.

aw201163-02.jpg

aw201163-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.