Çamaşır makinesini adeta fabrika çıkışı yapıyor. Sadece 2 malzeme yetiyor

Çamaşır makinesini adeta fabrika çıkışı yapıyor. Sadece 2 malzeme yetiyor

Çamaşır makinelerindeki o sorun birçok kişinin korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Meğer çözümü için sadece 2 malzeme yetiyormuş.

Çamaşır makinelerinin deterjan çekmecelerinde sıkça karşılaşılan küf sorunu, birçok ev sahibini rahatsız ediyor. Özellikle dar alanlar nedeniyle temizlik zorlaşırken, bu bölgelerde biriken nem ve deterjan, küf oluşumunu teşvik ediyor. Ancak bu sorunun pratik bir çözümü var.

i-2024-08-26t142938-152.webp

KÜF TEMİZLEME YÖNTEMİ

1. Malzemeler: Bir mutfak süngerine beyaz sirke ve bulaşık deterjanı dökün.
2. Uygulama: Süngeri bir çatal yardımıyla deterjan bölmesinin arka kısmına ittirin.
3. Bekleme Süresi: Bu işlemi yaklaşık 15-20 dakika sürüyor.

camasir-makinesi-kokusu-nasil-1200x900.jpgBeyaz Sirke: Beyaz sirkeyi tek başına da kullanabilirsiniz. Pamuklu bir beze bir çay bardağı beyaz sirke dökün ve küf oluşan bölgeleri bu bezle silin. Ardından temiz bir bezle durulayın.

ways-use-vinegar-when-doing-laundry-4858351-11-2d081f52e1b5462b9747c4b31647c5c6.jpgLimon Suyu: Limon suyu, antimantar ve antibakteriyel özellikleri sayesinde küf temizliğinde etkili olabilir. Bir limonu ortadan ikiye kesin ve küf oluşan bölgeye sürün. 10 dakika bekledikten sonra temiz bir bezle silin. Bu yöntemi haftada bir kez uygulayarak yeni küf oluşumlarını önleyebilirsiniz.

camasir-makinesine-format-atan-formul-1-cay-bardagi-dokunce-gucu-alindigi-gune-donuyor-490272139.jpgUzmanlar, çamaşır makinesinin deterjan bölmesinin ve genel temizliğinin en az ayda bir defa yapılması gerektiğini vurgulandı. Ayrıca, deterjan bölmesini her kullanımdan sonra silmek, küf oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.