Çamaşır makinesinin kapağını açık bırakanlar dikkat! Bilinmeyen zararı ortaya çıktı

Çamaşır makinesinin kapağını açık bırakanlar dikkat! Bilinmeyen zararı ortaya çıktı

Çamaşır makinesi yıkayıp bitirdiğinde hava alsın diye kapağını sakın açık bırakmayın. Uzmanlar uyarıyor.

Çoğu kişi, çamaşır makinesinde küf ve kötü kokuları önlemek için yıkama sonrasında kapağını açık bırakmayı tercih ediyor. Ancak, bu pratik bazen beklenmeyen sorunlara neden olabilir.

Uzmanlar, çamaşır makinesinin kapağının sürekli açık bırakılmasının çok daha ciddi sorunlarının olabileceğine dikkat çekiyor. Aslında basit bir hareket gibi görünen bu davranış, makinenizin bir şekilde ömrünü kısaltıyor olabilir. Bunun için detayları bilmeniz gerekiyor. İşte hiç aklınıza gelmeyecek o zararlar…

camasir-makinesi349567kl.jpg

BİLİNENİN AKSİNE KÖTÜ KOKULARI YOK ETMİYOR

Evlerin vazgeçilmezi çamaşır makineleri tüm yükümüzü sırtlanırlar. Elde çamaşır yıkamayı tarihe gömen bu icat ile ilgili bilmediğiniz bir gerçek daha ortaya çıktı. Meğer kötü kokular azalsın, makine kuruyup hava alsın diye kapağını açık bırakmak çok yanlışmış. Üstelik bu yolla makinedeki kötü kokular da yok olmuyor. Makinenin kötü kokuları yok etmesi bir şehir efsanesinden ibaret olarak kalıyor.

Peki, makine hava alsın diye kapağını açık bırakmanın ne gibi sonuçları olabilir?

camasir-mak-30495.jpg

“NE ZARARI VAR Kİ” DEMEYİN

Çamaşır makinesinin kapağını hava alsın diye açık bırakmanın ne zararı olabileceğini mantığınız almıyorsa uzmanlara kulak vermekte fayda var. Birçok uzman, bu basit davranışın makinenin kapağında sarkmalara neden olabileceği konusunda uyarıyor. Öte yandan üretici firmalar makine içerisinde kendinden bir havalandırma sistemi bulunduğunu ve dolayısıyla kapağı açık bırakmanın bir fayda sağlamayacağını vurguluyor.

Bir diğer zararı ise hassas elektronik devrelerin zarar görebileceği oluyor. Bu sebeple uzmanlar çamaşır makinesi kapağının açık bırakılmaması konusunda uyarıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.