Çamaşır makinesinin kapağını açık bırakanlar yandı. Hava alsın diye yapılıyor ancak sonuçlarını kimse bilmiyor

Çamaşır makinesinin kapağını açık bırakanlar yandı. Hava alsın diye yapılıyor ancak sonuçlarını kimse bilmiyor

Kötü koku gitsin diye çamaşır makinesinin kapağını yıkama sonrası açık bırakanlara kötü haber uzmanlardan geldi.

Ev hanımları çamaşır makinesinin çalışmasının ardından makine hava alsın diye kapağını açık bırakır. Bunun küf ve kötü kokuları giderdiği düşünülür. Ancak bu durum aslında tam olarak öyle değil. Uzmanlar, bu alışkanlığın çamaşır makinesi için oldukça tehlikeli olduğunu vurguluyor.

camasir-mak-30495.jpg

KÖTÜ KOKU BÖYLE GİTMİYOR

Çamaşır makinesi, kullanışlı bir ev aletidir ve çoğu evde bulunur. Elde çamaşır yıkamanın derdinden kurtaran bu muazzam ev eşyasını kullanırken bu detaya dikkat etmelisiniz. Teknik uzmanlar, herkesin yaptığı bir hatayı açıklayıp uyarılarda bulunuyorlar.

camasir-makinesi1234576543.jpg

Hem enerjiden hem zamandan tasarruf sağlayan çamaşır makinelerini kullanırken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Örneğin bu hatalardan biri çamaşırlar yıkanıp bittikten sonra, makinenin içerisi hava alsın diye kapağı açık bırakmak... Ancak kapağı açık bırakılan çamaşır makinesi zarar görebilir. Üstelik makinenin kötü kokuları giderdiği durumu tamamen bir şehir efsanesinden ibaret.

camasir-makinesi-3959874.jpg

ÇOĞU KİŞİ YAPIYOR AMA OLDUKÇA TEHLİKELİ

Uzmanlar, çamaşır makineleri tasarlanırken üreticilerin tambur havalandırmasını göz önünde bulundurduklarını belirtiyorlar. Bu yüzden, yıkama sonrasında makine kapısını açık bırakmanın ekstra bir fayda sağlamadığına işaret ediliyor.

Teknolojik cihazların kapaklarının sürekli açık tutulması, hassas elektronik bileşenlere zarar verebilecek durumlar oluşturabilir. Ayrıca, kapının sürekli açık bırakılması kapak sarkmalarına yol açabilir. Sarkma sonucunda kapı kilit mekanizması aşınabilir ve zamanla işlevini kaybedebilir. Bu sebeplerle, çamaşır makinesi kapısının gereksiz yere açık bırakılmaması tavsiye ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.