Canan Karatay ciddi uyarısını yaptı: “Ekmek yemeyi bırakınca mutlaka bunu tüketin”

Canan Karatay ciddi uyarısını yaptı: “Ekmek yemeyi bırakınca mutlaka bunu tüketin”

Prof. Dr. Canan Karatay, ekmek tüketimini kesenlere kritik bir uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Canan Karatay, obezite ile mücadelede ekmek tüketiminin azaltılması ya da kesilmesi konusunda halk arasında yaygın olan bir eğilime dikkat çekti. Karatay, ekmek tüketimini durduranlara alternatif olarak, sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi olan, besleyici değeri yüksek bir gıda önerisinde bulundu.

ekmekkks.jpg

Ekmek yerine tüketilmesi tavsiye edilen bu besin, sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin olduğundan, özellikle kalp sağlığını destekleyici ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Karatay'ın önerdiği bu besin, doğal bir doygunluk sağlayarak aşırı kalori alımını önlemeye de yardımcı olur.

ekmekks.jpg

Profesör, bu alternatifin dengeli bir diyetin parçası olarak tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki, ekmek yerine ne tüketmeliyiz? İşte o mucizevi yiyecek…

TOK TUTUYOR VE BESLİYOR

Prof. Dr. Canan Karatay, ekmek tüketimini azaltan veya tamamen kesen bireylere alternatif olarak günde iki tam ceviz tüketmelerini önerdi. Karatay, cevizin yanı sıra badem ve fındık gibi kuruyemişlerin de sağlıklı yağlar içerdiğini belirterek, bu tür besinlerin insülin seviyelerini stabilize etmeye yardımcı olduğunu ve ani açlık hissini önlediğini vurguladı. Bu öneri, özellikle kan şekerini dengede tutmaya çalışanlar için önemli görülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.