Canan Karatay üstüne basa basa uyardı! Çayı böyle tüketenler yandı

Canan Karatay üstüne basa basa uyardı! Çayı böyle tüketenler yandı
Prof. Dr. Canan Karatay'dan yine bir gündem oluşturacak açıklama geldi.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın çay tüketimiyle ilgili uyarıları önemli bir konuyu gündeme getirdi.

Çayın yemekten hemen sonra içilmemesi gerektiğini ve bu durumun demir emilimini azaltarak zehre dönüşebileceğini ifade etti. Bu uyarının haklı olduğu bir gerçeklikle ortaya çıktı.

Çayın yemekten en az bir saat sonra içilmesi gerektiği bilgisine dikkat çeken Karatay'a destek olarak, diyetisyen İpek Ağaca da önemli bilgiler verdi.

Çay ve kahve tüketiminin demir emilimini etkilemediğini belirten Ağaca, ancak demir eksikliği durumunda anemi yani kansızlık oluşabileceğini vurguladı. Bu nedenle, anemik olanların çayı yemekten sonra içmeleri ve açık, limonlu çay içmeleri önerildi.

Kansızlığın neden önemli olduğuna dair İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Baykal da bilgi verdi. Kansızlığın belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi gibi durumlar yer alırken, bu durumun solunum problemleri, baş ağrısı, kalp problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi.

Kansızlıkla mücadelede, demir, folik asit ve B12 vitamini eksikliğinin tedavi edilmesinin önemine vurgu yapıldı. Aneminin tedavi edilmemesi durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabileceği ifade edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.