Celal Şengör: 40 yıl içinde yok olacak 'Türkiye için şok açıklama'

Celal Şengör: 40 yıl içinde yok olacak 'Türkiye için şok açıklama'

Türkiye'nin geleceği hakkında konuşan Celal Şengör, dikkat çeken açıklamalarıyla gündeme oturdu.

Prof. Dr. Celal Şengör, dünya çapında tanınan bir jeolog olarak öne çıkıyor. Akademik yetkinliği ve çarpıcı ifadeleriyle bilinen Şengör, sıkça tartışma yaratan açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

Son açıklamasıyla da geniş yankı uyandıran Şengör, kamuoyunda endişe yarattı.

gfvdhh

Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, Yapay Zeka'nın sorularını yanıtlarken, ülkemizin geleceği hakkında konuştu. "Dine önem verenler" diyerek tanımladığı iktidarları eleştiren Şengör, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinin belli olduğunu söyledi.

ghfdhgd

'30-40 YIL İÇİNDE TÜRKİYE OLMAYACAK'

Yapay Zeka'nın sorularını yanıtlayan Şengör, "Bu 20 senelik AK Parti iktidarı ve öncesinde dine baskın önem verenler nedeniyle Türkiye’nin istikbali kapanmıştır." derken; Türkiye'nin artık sonunun belli olduğunu, 30-40 yıl içinde, Türkiye olmayacağını söyledi.

'TÜRKİYE’NİN SONU ARTIK BELLİ VE UZAKTA DA DEĞİL'

Şengör, “Türkiye’nin sonu artık belli ve uzakta da değil bu. Önümüzdeki 30-40 yıl içinde Türkiye olmayacak. Yani bu 20 senelik AK Parti iktidarı ve ondan önce 1950’den beri gelen, bu dine önem veren iktidarlar, bunlarla beraber, Türkiye’nin istikbali kapanmıştır” ifadelerini kullandı.

Picture background

TÜRKİYE O ÜLKE İLE BİRLEŞECEK

Yer bilimci Celal Şengör, Youtube’da yayın yapan HT Bilim Tarih Felsefe kanalında katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Celal Şengör, 10 milyon yıl sonra gerçekleşmesi beklenen Yeni Pangea'nın oluşumunun Türkiye'yi önemli ölçüde etkileyeceğin altını çizerken yaşanacak değişim ile birlikte Akdeniz'in tamamen kapanması ve yeni bir dağ kuşağının oluşacağını altını çizerken, bu oluşumların şu anda dahi başladığını açıklamıştı.

asdv.jpg

Şengör yaşanacak kıta değişimleriyle birlikte Türkiye ile Libya'nın kara komşusu olacağını belirterek "Örneğin, 10 milyon yıl sonra Libya ile sınırlarımız birleşiyor. Bugünkü hızı göz önüne al, gidip Libya ile birleşiyoruz. Ve yavaş yavaş Doğu Akdeniz kapanıyor." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.