Cezaya düşme derdine son: Artık o ödemeler e-Devlet'te

Cezaya düşme derdine son: Artık o ödemeler e-Devlet'te

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, araç sahiplerinin tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerini e-Devlet üzerinden yapabileceklerini duyurdu.

Bakan Uraloğlu, e-Devlet sisteminin dijitalleşme sürecinde önemli bir adım olduğunu belirtti.

Yazılı açıklamasında, TÜRKSAT tarafından geliştirilen e-Devlet sisteminin, Karayolları Genel Müdürlüğü ve özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolları kapsayacak şekilde güncellendiğini ifade eden Uraloğlu, “Vatandaşlarımız artık tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerini e-Devlet üzerinden güvenli bir şekilde yapabilecekler. Bu sistem, araç sahiplerine geçişlerini takip etme, borç ve cezalarını ödemede kolaylık sağlayacak” dedi.

Uraloğlu, e-Devlet üzerinden yapılacak bu işlemlerle borç ödeme, ihlalli geçiş bildirimleri ve borç sorgulama gibi işlemlerin daha kolay ve kullanıcı dostu bir hale geldiğini vurguladı. Ayrıca, bu sistemin sadece plakası e-Devlet sisteminde kayıtlı araç sahipleri tarafından kullanılabileceğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, "Amacımız, dijital hizmetlere erişimi artırmak ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırarak bu hizmetleri daha pratik ve güvenli hale getirmektir" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.