Milyarder yatırımcıdan 'Kara Pazartesi' uyarısı: Parası ile bunu yapan büyük kazanacak

Milyarder yatırımcıdan 'Kara Pazartesi' uyarısı: Parası ile bunu yapan büyük  kazanacak

Milyarder yatırımcı piyasalarda yaşanan dalgalanmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Mobius Capital Partners CEO'su Mark Mobius, borsadaki sert düşüşün sürpriz olmadığını belirterek, bunun daha büyük ekonomik sorunların habercisi olabileceğini söyledi.

66.jpg

The Economic Times'ta yer alan habere göre Mobius, pazartesi günü gerçekleşen satış dalgasının teknik bir düzeltmeden öte olduğunu vurgulayarak, artan küresel jeopolitik gerginlikler ve yaklaşan ABD başkanlık seçimlerine dikkat çekti.

Mobius, "Tüm bu faktörler birleştiğinde büyük bir belirsizlik ortaya çıkıyor. Japonya'daki durum zincirleme bir reaksiyona yol açtı ve elbette ABD piyasası da bu durumdan etkilendi. Hisse senetlerinde daha fazla düşüş yaşanabilir" dedi.

Mobius, ayrıca ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son yıllarda enflasyonu kontrol altına almak amacıyla para arzını önemli ölçüde azalttığını belirtti ve bu azalmanın ekonomik yavaşlama işaretleri taşıdığını ifade etti.

"Şu anda bu azalmanın etkilerini hissetmeye başladık" diyen Mobius, para arzının mevcut seviyelerden fazla artırılmaması durumunda küresel ekonomi üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı.

"NAKİT TUTMAK İÇİN UYGUN ZAMAN"

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Mobius, daha fazla nakit tutmanın iyi bir strateji olabileceğini belirterek, "Hisse senedi piyasalarındaki bozulmalar genellikle gerçek ekonomik etkiler ortaya çıkmadan önce sinyal verir. Portföyünüzün yaklaşık yüzde 20'sini nakit olarak tutmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü gelecekte fırsatlar olacak ve nakit bulundurmak akıllıca olacaktır" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.