İslam Memiş: 48 saat sonra başlıyor hazır olun

İslam Memiş: 48 saat sonra başlıyor hazır olun

Ekonomist İslam Memiş, altın, dolar, euro ve gümüşe yatırıma yapanlara uyarılarda bulunarak Çarşamba gününe dikkat çekti.

Ekonomist İslam Memiş, piyasalarda geçtiğimiz hafta yaşanan Kara Pazartesi’nin ardından önemli değerlendirme ve uyarılarda bulundu.

3sad.jpg

İslam Memiş, TV100’de kaleme aldığı yazsında piyasalara ilişkin şu ifadelere yer verdi;

Bu hafta, küresel piyasaların gözü ABD enflasyon verilerine odaklanmış durumda. Her ayın ikinci haftasında açıklanan bu veri, tüm finansal araçlar üzerinde etkili oluyor. Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 3,1 olarak açıklanmıştı; yıllık bazda yüzde 3’lük bir artış, aylık bazda ise yüzde 0,1’lik bir düşüş görülmüştü.

Temmuz enflasyonunun ise düşük gelmesi bekleniyor. Ancak enflasyon beklentilerin üzerinde çıkarsa, küresel piyasalarda ciddi dalgalanmalar yaşanabilir. Bu nedenle, Çarşamba günü saat 15:30’da açıklanacak olan veri büyük önem taşıyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT!

Geçen hafta, resesyon endişeleri piyasalarda sert satışlara neden olmuştu. Dar bir bantta hareket eden finansal enstrümanlar, Çarşamba günü yeni bir yön belirleyebilir. Ayrıca, Fed’in faiz indirimi beklentileri yeniden gözden geçirilecek ve yıl sonuna kadar iki faiz indirimi yapılıp yapılmayacağı netlik kazanacak. Yatırımcıların Çarşamba gününe özellikle dikkat etmeleri gerekiyor.

Borsa İstanbul geçen haftayı yüzde 1,89’luk düşüşle 9 bin 907 puandan kapatmıştı. Endeks, 9 bin 850 ile 10 bin 300 puan aralığında dalgalanmayı sürdürüyor.

Dolar/TL kuru 33,49 seviyesinden, avro/TL ise 36,61 seviyesinden haftayı kapattı. Bu hafta dolar/TL için 33,30-33,80 lira aralığı önemli. EUR/USD paritesinin hareketliliği ise euro’nun değerini daha fazla etkileyebilir. EUR/USD paritesi 1,0850-1,0950 aralığında dalgalanabilir.

Ons altın, 2 bin 431 dolardan kapanış yapmıştı. 2 bin 380-2 bin 480 dolar aralığında hareketini sürdürebilir. Bu hafta, 2 bin 407-2 bin 435 dolar aralığını izleyeceğim. Gram altın yatırımcıları, ons altını yakından takip etmeye devam etmeli.

Gümüş, 27,46 dolardan kapanış yaptı ve 27,20-29,20 dolar aralığında işlem görmeye devam ediyor. Gümüş, altına kıyasla daha avantajlı bir konumda bulunuyor. Gram gümüş yatırımcılarının ons gümüşü izlemeleri faydalı olacak.

Bitcoin'in 60 bin dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olmasını beklemiyorum. 54 bin dolar destek seviyesini izlemeye devam edeceğim.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.