CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı şimdiden belli oldu! Sinem Dedetaş ağzından kaçırdı adeta ilan etti

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı şimdiden belli oldu! Sinem Dedetaş ağzından kaçırdı adeta ilan etti

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın çıkışı siyaset kulislerini bir anda hareketlendirdi. CHP’ nin Cumhurbaşkanı adayını adeta ilan etti.

Muhalefetin erken seçim çağrıları sürerken, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu da gündemin merkezine yerleşti. CHP’de Cumhurbaşkanı adaylığı için öne çıkan isimler arasında Genel Başkan Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bulunuyor. Paris’teki olimpiyatlarda bu üç ismin birlikte verdikleri görüntüler, aralarında "Sorun var" iddialarını bir süreliğine ortadan kaldırmıştı.ekran-goruntusu-2024-08-09-095955.pngAncak, "CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" tartışmasını yeniden alevlendiren, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın açıklamaları oldu. 2024 Yaz Olimpiyatları’nın Paris’te gerçekleştirildiği dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "İstanbul Evi" etkinliğine katılan Dedetaş, Habertürk yazarı Oray Eğin’e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

SİNEM DEDETAŞ: "İSTANBUL’U YÖNETMEYE HAZIRIM"

Belediye başkanlığı görevinin nasıl gittiği sorulduğunda Dedetaş, "Gayet iyi gidiyor" cevabını verdi. Eğin’in “İstanbul’u yönetmeye hazır mısınız?” sorusuna "Evet" diyen Dedetaş, “Bir buçuk sene sonra İstanbul Belediye Başkanı olmaya hazır mısınız?” sorusuna da “Gayet hazırım" yanıtını verdi.

ekran-goruntusu-2024-08-09-095920.png

"İMAMOĞLU ADAY OLACAK, YERİNİ DEDETAŞ’A BIRAKACAK"

Dedetaş’ın bu açıklamaları, "CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu mu olacak?" sorusunu gündeme getirdi ve siyasi kulisleri hareketlendirdi. Kulislerde, olası bir erken seçimde Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olacağı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Sinem Dedetaş’a bırakacağı senaryosu öne çıkmaya başladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.