Herkes kontrol etsin: Araçlara 1.506 TL ceza kesilecek

Herkes kontrol etsin: Araçlara 1.506 TL ceza kesilecek

Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, otomobil camlarında standart dışı koyu renkli cam kullanımı ve camlara renkli film uygulanmasının net 1.506 TL para cezasına neden olacağı duyuruldu.

i-77.webp

AÇIKLAMADA ŞUNLAR BELİRTİLDİ

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğinin artırılması ve sürücülerin can güvenliğinin sağlanması için standart dışı koyu renkli cam kullanımı ve camlara renkli film takılmasının büyük riskler oluşturduğunu belirtti. Özellikle gece görüşünü engelleyen bu uygulamalar, güvenlik zafiyeti yaratabiliyor.

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 63. maddesinde, taşıt camlarının renkli kullanılmasının ve cam üzerine renkli film tabakası yapıştırılmasının yasak olduğu ifade ediliyor.

0x0-24.webpAyrıca, Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1-b maddesi, bu tür eksiklikleri bulunan araçlara 1.506 TL para cezası uygulanmasını ve söz konusu araçların trafikten men edilmesini öngörüyor.

Araç sahiplerinin, camlarının standartlara uygun olup olmadığını kontrol etmeleri büyük önem taşıyor. Standart dışı camlar veya cam filmi bulunan araçlar, trafik denetimleri sırasında özel olarak kontrol edilecek ve kurallara uymayan araçlara cezai işlemler uygulanacaktır.

Cezanın erken ödenmesi durumunda %25 indirim uygulanacak. Ayrıca, cezaların önümüzdeki yıl artış göstermesi bekleniyor. Bu nedenle araç sahiplerinin, cezai müeyyidelerden kaçınmak için araçlarını orijinal haline getirmeleri tavsiye ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.