Emeklilere özel indirim geliyor: Efsane otomotiv firması duyurdu

Emeklilere özel indirim geliyor: Efsane otomotiv firması duyurdu

Kocaeli Ticaret Odası ve KİA otomotiv markası, Emekliler Yılı’na ve emeklilere özel bir kampanyayı duyurdu.

Kocaeli Ticaret Odası, 2024'ü "Emekliler Yılı" olarak belirleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına yanıt olarak, emeklilere yönelik özel indirimler sunacak. Bu kapsamda Kocaeli Ticaret Odası, Kia Efsane Otomotiv ile bir anlaşma imzalayarak emeklilere otomobil satın almalarında %4.1 indirim sağlayacak.

İmzalanan bu protokol, emeklilerin ekonomik refahını artırmak amacı taşıyan çeşitli kurumların desteklediği indirim ve ayrıcalıklar zincirinin bir parçasıdır. Bu anlaşma, esnaf ve sanatkar odaları, ticaret odaları, sanayi odaları gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da benzer girişimlerde bulunmasına öncülük ediyor.

emekli-amcalarfgn.webp

İNDİRİM YIL SONUNA KADAR SÜRECEK

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve Kia Efsane Otomotiv, emeklilere yönelik indirim protokolü için bir imza töreni düzenledi. Törene KOTO Başkanı Necmi Bulut, Kia Efsane Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Baş ve SGK Kocaeli İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı. KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz ve Kia Efsane Otomotiv Satış Müdürü Tolga Bozüyük de etkinlikte yer aldı.

2024-kia-sportage-30th-edition-1-1024x576.webp

Protokolle Kia marka araç alımlarında emeklilere %4.1 indirim sağlanacak. Anlaşmanın yıl sonuna kadar geçerli olacağını belirten Başkan Bulut, bu indirimin emeklilere hayırlı olmasını diledi ve Cüneyt Baş’a teşekkürlerini iletti.

EMEKLİLERE ÖTV İNDİRİMİ GELMİŞTİ

Yakın zamanda, emekli vatandaşların da tıpkı engellilere uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti maddesinden yararlanabilmeleri kararlaştırılmış, emeklilerin de ÖTV indirimi alabilecekleri duyurulmuştu.

emekli234596.jpg

Emekliler için otomobil alımlarında uygulanacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti konusunda yeni gelişmeler ortaya çıktı. Bu uygulama kapsamında emekliler, engelli vatandaşlara tanınan ÖTV muafiyeti avantajlarından faydalanabilecekler; ancak bu indirim yalnızca bir araç alımı için geçerli olacak. ÖTV indirimi uygulanacak araçların listesi ve indirim oranları (%10, %40, ve %50) önümüzdeki günlerde duyurulacak. Bu avantajlar sayesinde emekliler, daha uygun koşullarda araç sahibi olma fırsatı bulacaklar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.